Με το μήνυμα #synelthete απαντά η Γεροβασίλη στη ΝΔ

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως «επιβάλλει μέτρα 12 δισ. και πανηγυρίζει» εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Η απάντηση ήταν άμεση από την Όλγα Γεροβασίλη με ένα tweet:

Η ΝΔ οικοδόμησε τη στρατηγική της στην αποτυχία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Προδίκασαν πρόσθετα μέτρα, φαντασιώθηκαν νέα μνημόνια, επένδυσαν στην καταστροφή. Τώρα που διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. #synelthete

 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως οι πολίτες βιώνουν και πληρώνουν τα ψέματα, κάνοντας λόγο για τυφώνα έμμεσων και άμεσων φόρων, αλλά και για «διαβόητο κόφτη οριζόντιων περικοπών». Όπως είπε, «όλα αυτά θα τα πληρώσουν οι Έλληνες στο όνομα μίας ασαφούς υπόσχεσης για μελλοντική διαχείριση του χρέους, το οποίο και δεν θα κουρευτεί». «Η χώρα χρειάζεται πολιτικό κόφτη στο ψέμα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι αυτό το ζητάει η πλειοψηφία των πολιτών και πως δεν θα αργήσει να γίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει λύσει κανένα πρόβλημα των Ελλήνων, κατασκευάζει εχθρούς, βάζοντας απέναντι είτε τους πολίτες, είτε τις πολιτικές δυνάμεις, είτε τους εταίρους. «Όλα αυτά τα κάνει για να κατασκευάσει μάχες και δήθεν θριάμβους, που αποδεικνύονται ήττες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει από και μέσα από τη σύγκρουση που την κατασκευάζει με κάθε ευκαιρία» επεσήμανε.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι εφικτή, καθώς αυτό θα καταδικάσει τη χώρα σε ένα χωρίς τέλος μνημόνιο. «Ας προχωρήσουμε τη συζήτηση και την προσπάθεια για την υπόθεση του χρέους με τις προτάσεις μας.

 

Επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής, χαμηλα επιτόκια και μετατροπή σε σταθερά επιτόκια. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ουσία που είναι η σχέση χρέους με το ΑΕΠ. Να δώσουμε αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία, για την οποία η κυβέρνηση αδιαφορεί» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως στο αποτέλεσμα του Eurogroup υπάρχει γενικόλογη και ασαφή αναφορά, ενώ όπως είπε δεν ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε στο τραπέζι το θέμα του χρέους.

 

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με δική της ευθύνη υπάρχει σοβαρή επιβάρυνση της βιωσιμότητας του χρέους, καθώς ανέτρεψε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, φόρτωσε τη χώρα με νέα δανεικά για τις τράπεζες, ενώ πάγωσαν οι αποκρατικοποιήσεις.

 

«Τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, κούρεμα χρέους με μείωση χρέους κατά 100 δισ., επαναγορά χρέους με μείωση χρέους κατά 30 δισ.» σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup του '12 ως «απόφαση θεμέλιο». «Τίποτα από τα προηγούμενα δεν τα στήριξε ο Τσίπρας» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τόνισε πως η κυβέρνηση εγκατέλειψε πλήρως τις αρχικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες εξαπατήθηκε, όπως είπε, ο λαός. «Ζητούσε ευρωπαϊκή διάσκεψη, κούρεμα χρέους και διαγραφή χρέους. Τίποτα από αυτά δεν έκανε. Τώρα ανακαλύφθηκε το νέο άλλοθι.

 

Οι αυταπάτες. Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν. Ήταν όλα ψέματα, λαικισμός και δημαγωγία» υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος και άσκησε κριτική και στους εταίρους για το γεγονός ότι αποδέχθηκαν αυτά τα μέτρα.

 

Όσον αφορά το αίτημα για εκλογές ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε πως είναι στάση ευθύνης και υπαγορεύεται από τη συνολική απαράδεκτη κατάσταση που έχουν σύρει τη χώρα. «Δεν αφορά μόνο τα δημοσιονομικά, αφορά την πραγματική οικονομία, την ασφάλεια, το προσφυγικό, την κατάσταση στην παιδεία.

 

Ειναι ανάγκη να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Όλα τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα βρίσκουν μία πολύ βαθιά απαισιοδοξία. Δεν μπορεί μπροστά σε αυτήν την κατάσταση να λες "δεν μας ενδιαφέρει". Μας ενδιαφέρει να αλλάξει η κατάσταση αυτή που έχει οδηγήσει σε παραίτηση τη μεγάλη μερίδα των Ελλήνων» επεσήμανε.

 

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως είναι ανάγκη προς όφελος της Δημοκρατίας να υπάρξει άμεση διελεύκανση των καταγγελιών Βγενόπουλου για τη Δικαιοσύνη.

 

 

#synelthete_apo_aftapati απαντά ο Κουμουτσάκος στο hashtag της Γεροβασίλη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ