Νέα επίθεση Ερντογάν στην ΕΕ μετά το "όχι" για την βίζα: "Νοιάζεστε περισσότερο για τα ζώα και τους gay παρά για τους Σύρους"

Νέα επίθεση εναντίον της Δύσης εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως η Ευρώπη νοιάζεται περισσότερο για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και των ζώων παρά για την τύχη των προσφύγων από τη Συρία.

Απευθυνόμενος στο πλήθος, στη διάρκεια ομιλίας του στη βορειοδυτική Τουρκία, ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης την Δύση πως διαθέτει έναν τρόπο σκέψης, που αποτελεί "κατάλοιπο της εποχής των δούλων και της αποικιοκρατίας".
 
Το τελευταίο του αντιευρωπαϊκό ξέσπασμα έρχεται σε μια περίοδο έντονης αντιπαράθεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση που ζητά στην Τουρκία να τροποποιήσει τους αντιτρομοκρατικούς της νόμους και όσα ισχύουν για την ελεύθερη βίζα στους Τούρκους πολίτες.    

"Ντροπή σε όσους δεν δείχνουν ευαισθησία... στις γυναίκες και τα παιδιά που φτάνουν εκεί και τους ζητούν βοήθεια. Ντροπή σε όσους δεν δείχνουν όση ευαισθησία δείχνουν... στις φάλαινες, τις φώκιες και τις χελώνες σε μια θάλασσα από 23 εκατομμύρια Σύριους" τόνισε ο Ερντογάν. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ