Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ένωσαν 4 εκατ. πλαστικά μπουκάλια και αναδημιούργησαν την «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ!

Η «Έναστρη Νύχτα» αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα έργα του oλλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ και -όπως φαίνεται- αγαπημένο έργο των Ταϊβανών..

Και για τον λόγο αυτό, κάθε φορά που θέλουν να προωθήσουν την ανακύκλωση, τον επιλέγουν για να τον αναπαραστήσουν με ανακυκλώσιμα υλικά. Αυτή τη φορά μία εταιρεία της Ταϊβάν χρησιμοποίησε τέσσερα εκατομμύρια πολύχρωμα πλαστικά μπουκάλια, με τα οποία δημιούργησε ένα τεράστιο αντίγραφο του πίνακα.

Ο «πίνακας» καλύπτει μία έκταση 530 στρεμμάτων (530.000 τ.μ.) του Starry Paradise Park, που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης Κεελούνγκ στην Ταϊβάν και άνοιξε για το κοινό στις αρχές του τρέχοντος έτους, τιμώντας την 125η επέτειο από το θάνατο του κορυφαίου ζωγράφου.

«Σκεφτήκαμε να συνδυάσουμε την ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος και αυτό το τοπίο και να δημιουργήσουμε ένα έργο τέχνης, έτσι ώστε ο καθένας να γνωρίσει μία άλλη πλευρά της ανακύκλωσης» δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, Unison Developing Co. Ltd, που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο, Αϊσίν Γεν.

Η πρώτη αναπαράσταση του έργου έγινε το 2015, όταν μαθήτριες της Ταϊβάν αναδημιούργησαν το έργο του Bαν Γκογκ, χρησιμοποιώντας περίπου 30.000 πολύχρωμα καπάκια από μπουκάλια.

Οι μαθήτριες από σχολείο της πόλης Ταϊτσούνγκ χωρίστηκαν σε ομάδες και μέσα σε 50 λεπτά σχημάτισαν τα επιμέρους κομμάτια του πίνακα, τα οποία στη συνέχεια ένωσαν μεταξύ τους.

Το «οικολογικό» έργο τους είχε έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων, με τον καθηγητή των κοριτσιών Γου Κινγκτσουάν να διευκρινίζει ότι μέσα από αυτό το πρότζεκτ επιθυμούσε να φέρει τις μαθήτριες πιο κοντά, αλλά και να τους εξηγήσει ορισμένα πράγματα για την ανακύκλωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ