Πανελλαδικές 2016: Οι απαντήσεις και οι ασκήσεις στο θέμα της Έκθεσης για τη φιλία

Με Ευάγγελο Παπανούτσο και την αξία της φιλίας έκαναν πρεμιέρα οι 103.000 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, που διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 

Το κείμενο από το δοκίμιο του Παπανούτσου (δείτε ΕΔΩ το θέμα όπως δόθηκε στους εξεταζόμενους) πάνω στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές κρίνεται βατό και κατανοητό, ενώ προσιτά χαρακτηρίζονται και τα θέματα.

 

Ειδικότερα, η άσκηση κατανόησης του κειμένου χαρακτηρίζεται βατή, ενώ «κλασικές» για τους διαβασμένους υποψήφιους είναι οι ερωτήσεις θεωρίας και οι λεξικολογικές ασκήσεις. Τα δύο ερωτήματα της έκθεσης δεν πρέπει να αιφνιδίασαν τους υποψήφιους, αναφέρουν, επίσης, οι εκπαιδευτικοί αναλυτές.

Τα θέματα ήταν κοινά τόσο για τους υποψήφιους του νέου συστήματος (είναι οι περισσότεροι και εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα) όσο και για εκείνους του παλιού (εξετάζονται σε έξι ). Οι θέσεις που διεκδικούν οι 103.366 υποψήφιοι είναι 69.985.

Αύριο, Τρίτη, μπαίνουν στη μάχη με το ίδιο οι μαθητές των επαγγελματικών λυκείων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και των αθλημάτων στα ΤΕΦΑΑ. 

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις.  

 

 

Διαβάστε επίσης: Πανελλήνιες 2016: Πρεμιέρα με Έκθεση - Κείμενο του Ευάγγελου Παπανούτσου με θέμα τη φιλία στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ