Άρωμα Ελλάδας στο Φεστιβάλ Καννών: Παγκόσμια πρεμιέρα για τη νέα ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Μετά τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν κοινό και κριτικοί στην ελληνοϊταλική ταινία «Η τελευταία παραλία» (L' ultima spiaggia) των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν, που προβλήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών, σειρά για παγκόσμια πρεμιέρα παίρνει η νέα μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

Η ταινία της, με τίτλο «Limbo», προβάλλεται στις Κάννες και είναι μία από τις δέκα μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, που θα διαγωνιστούν για τα βραβεία Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά Φεστιβάλ του κόσμου, μετά το «Washingtonia» που διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, το 2014. Την ίδια χρονιά, η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το «Washingtonia» κέρδισε το βραβείο EFA Award στο Φεστιβάλ της Γάνδης και ήταν υποψήφιο ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία 2015. Μέχρι σήμερα, η ταινία έχει συμμετάσχει σε πάνω από 120 διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει πουληθεί σε κανάλια σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.


Τον Ιούλιο του 2015, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη ήταν ανάμεσα στους δέκα Ευρωπαίους νέους σκηνοθέτες, που επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πρόγραμμα Future Frames στο 50ό Karlovy Vary Film Festival 2015. Η τελευταία μικρού μήκους ταινία της, «Yellow Fieber», διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο 2015, Pardo di Domani.

 

Η ταινία «Limbo» αφορά σε μια πολύ́ τρυφερή́ και ευαίσθητη ιστορία, που εκτυλίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Μια παρέα δώδεκα μικρών αγοριών περνά τις ημέρες της ανέμελα, βουτώντας στα νερά της λιμνοθάλασσας, ψαρεύοντας και κολυμπώντας. Το ενδιαφέρον τους μονοπωλούν οι φήμες για μια φάλαινα, που έχει ξεβραστεί σε κάποια κοντινή ακτή. Τα παιδιά πιστεύουν πως η φάλαινα είναι ακόμη ζωντανή.

Συντελεστές
Felix Margenfeld, Άγγελος Ντάνος, Lucjano Cani, Χάρης Φούντας, Χρήστος Ψυχράμης, David Szymczak, Νίκος Κασσαβέτης, Θωμάς Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Παττακός, Νίκος Γουβέλης, Άγγελος Καλδάνης, Δημήτρης Ξηρός, Παναγιώτης Ραπούσης, Effi Rabsilber.

Σενάριο - σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, παραγωγοί: Μαρία Δρανδάκη, Ron Dyens, διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας, μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης, μουσική: Lawrence English, σκηνικά: Δάφνη Καλογιάννη, κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα, ήχος: Νίκος Έξαρχος, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Lionel Guenoun, μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ