Ταινίες εβδομάδας με τρέιλερς: Ράσελ Κρόου έχουμε με Αμάντα Σέιφριντ, Ζοζιάν Μπαλασκό αλλά & σινεφίλ πρόταση

Ένας αθάνατος και ανίκητος μεταλλαγμένος, ένα εξαφανισμένο πτώμα, η τραγική αναβολή ενός ταξιδιού, μια πατρική ψυχολογική κατάρρευση, μια υποχρεωτική συγκατοίκηση, μια ανυπόφορη γειτνίαση και μια εναλλακτική ματιά στον αναρχισμό χρωματίζουν την κινηματογραφική παλέτα αυτής της εβδομάδας.

 

X-Men: Απόκαλιψ / X-Men: Apocalypse

Του Μπράιαν Σίνγκερ. 
Με τους Τζέιμς ΜακΑβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς
Περιπέτεια, 2016, ΗΠΑ, 144’. 
Η πιο αδύναμη από τις τρεις ταινίες-πρίκουελ στα «X-Men» βρίσκει τους Τσαρλς, Ρέιβεν και Ερικ σε διαφορετικές γωνιές και ζωές στον πλανήτη, να πρέπει να αποφασίσουν σε ποια πλευρά θα περάσουν μπροστά στην απειλή ενός αρχαίου, σούπερ ντούπερ ενισχυμένου μεταλλαγμένου με το όνομα Απόκαλιψ. Ολο αυτό το ωραίο βάθος που είχαν οι χαρακτήρες στις προηγούμενες ταινίες έρχεται και μένει στην επιφάνεια για να συναντήσει το μελόδραμα και μια μικρή αλλά φευγαλέα ευρηματικότητα στους φόνους. Τους αγαπάς όλους, παλιούς και καινούριους, εννοείται, γι’ αυτό και συγχωρείς πολλά. Από εκεί και πέρα, καμία αποκάλυψη.

 

 

Ανυπόφοροι  γείτονες 2 / Neighbors 2 


Του Νίκολας Στόλερ. 
Με τους Σεθ Ρόγκεν, Ζακ Εφρον, Κλόι Γκρέις Μορέτς, Ρόουζ Μπερν
Κωμωδία, 2016, ΗΠΑ, 92’. 
 Το πρώτο «Ανυπόφοροι γείτονες» ήταν μια απρόσμενη έκπληξη - μιάμιση ώρα ασταμάτητου γέλιου. Το δεύτερο, με την ιστορία του άγαρμπου ζευγαριού που έχει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει μια αδελφότητα κοριτσιών στο διπλανό σπίτι, μπορεί να μην προσφέρει το ίδιο καταιγιστικό χιούμορ, ούτε καν το μισό, αλλά παρ’ όλα αυτά κρατά μια παρόμοια γλύκα ανάμεσα σε όλη την καφρίλα. Εχει και σε μικρούτσικο κάμεο τον Κέλσι -Frasier- Γκράμερ. Μια χαρά.

 

 

Πατέρας και κόρη / Fathers and Daughters 


Του Γκαμπριέλ Μουτσίνο. Με τους Ράσελ Κρόου, Αμάντα Σέιφριντ
Δραματική, 2015, ΗΠΑ/Ιταλία, 116’.
Αν δεν το ξέρατε, η ζωή είναι δύσκολη, αλλά δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Μόνο ειρωνικά μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει το πατρονάρισμα που διαχέει την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας η οποία προσπαθεί να απεμπλακεί από το συναισθηματικό κουβάρι που είναι η ζωή της, εν μέρει εξαιτίας της ταραγμένης οικογενειακής ζωής της με τον πατέρα που τη μεγάλωσε μετά τον θάνατο της μητέρας της. Χωρισμένο στο παρελθόν και το παρόν, αυτό το παλιακό, κουρασμένο είδος μελοδράματος αν μη τι άλλο προσφέρει ακόμη μια εντυπωσιακή ερμηνεία από την Αμάντα Σέιφριντ, διπλά ξεχωριστή εδώ σε τέτοιο αφιλόξενο περιβάλλον.

 

 

Μελβούρνη / Melbourne

 
Του Νίμα Τζαβίντι. Με τους Πεϊμάν Μοααντί, Νεγκάρ Τζαβαχεριάν.
Δραματική, 2014, Ιράν, 91’. 
Τη μέρα που ένα ζευγάρι κάνει τις τελευταίες ετοιμασίες του για να φύγει από το Ιράν για σπουδές στην Αυστραλία ένα απρόσμενο γεγονός το καθηλώνει σε ένα μπουρδούκλωμα ψεμάτων και αδιέξοδων κινήσεων. Ακόμα μια ιρανική, δυνητικά δυνατή ψυχολογική μελέτη που χάνει τρελούς πόντους από την εξαρχής α-πίθανη συνθήκη της. Και σε χάνει.

 

 

Το σώμα / El cuerpo 


Του Οριόλ Πάουλο. Με τους Μπελέν Ρουέδα, Ούγκο Σίλβα
Θρίλερ, 2012, Ισπανία, 108’.
Ενας επιθεωρητής προσπαθεί να διαλευκάνει την εξαφάνιση της σορού μιας διάσημης ντίβας με τη βοήθεια του χήρου συζύγου της.

 

 

Ολοι οι καλοί χωράνε / Le grand partage 

Της Αλεξάντρα Λεκλέρ. Με τους Καρίν Βιάρ, Ντιντιέ Μπουρντόν
Κωμωδία, 2015, Γαλλία, 102’. 
Κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου χειμώνα, η γαλλική κυβέρνηση αναγκάζει τους πολίτες να φιλοξενήσουν άστεγους συμπολίτες τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ