Μade in Greece & με την βούλα: «Ελληνικό Σήμα» στο Ούζο Πλωμαρίου του Ισιδώρου Αρβανίτου

Στο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου απονεμήθηκε το «Ελληνικό Σήμα», ως πιστοποίηση της ελληνικότητάς του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
 

Το «Ελληνικό Σήμα» είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και απονέμεται σε επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα στην Ελλάδα, ταυτοποιώντας την ελληνική προστιθέμενη αξία προϊόντων και υπηρεσιών.

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, ως προϊόν που παράγεται και εμφιαλώνεται εξ’ ολοκλήρου στο Πλωμάρι της Λέσβου, την πατρίδα του Ούζου, κάτω από αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, κατοχύρωσε και τυπικά την ελληνική του καταγωγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Πρόκειται για μια 100% ελληνική, οικογενειακή ποτοποιία, που ανήκει στην οικογένεια Καλογιάννη, με έδρα το Πλωμάρι της Λέσβου, όπου και βρίσκεται από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

 

Το Ούζο Πλωμαρίου παράγεται χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή που εμπνεύστηκε ο Ισίδωρος Αρβανίτης το 1894, με έμφαση στα αρίστης ποιότητας συστατικά, όπως ο γλυκάνισος Λισβορίου, που καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της Ποτοποιίας. Παράγεται 100% από απόσταξη, με παραδοσιακό τρόπο, σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ