EgyptAir: Αυτή είναι η λίστα με τους 66 επιβάτες του μοιραίου Airbus

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα με τους επιβάτες του μοιραίου Airbus της EgyptAir που εξαφανίστηκε ενώ κατευθυνόταν προς το Κάιρο της Αιγύπτου.

Στο αιγυπτιακό αεροσκάφος επέβαιναν 66 άνθρωποι, εκ των οποίων 56 επιβάτες που κατάγονταν από 12 διαφορετικές χώρες.

 

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εταιρία πρόκειται για 30 Αιγύπτιους, 15 Γάλλους, 1 Βρετανό, 1 Καναδό, 1 Βέλγο, 1 Πορτογάλο, 1 Αλγερινό, 1 Σουδανό, 1 πολίτη του Τσαντ, 2 Ιρακινούς, 1 Σαουδάραβα και 1 από το Κουβέιτ.

Ανάμεσα στους επιβάτες βρισκόταν και ένας φοιτητής που εκπαιδευόταν στη στρατιωτική ακαδημία του  Saint-Cyr και είχε αναχωρήσει από το Παρίσι για να μεταβεί στο Τσαντ για την κηδεία της μητέρας του.

 

Ένας ακόμα επιβάτης από την Αίγυπτο επέστρεφε στη γενέτειρά του, έπειτα από ιατρική αγωγή που είχε ακολουθήσει στη Γαλλία. 
Υπενθυμίζεται πως τη στιγμή που χάθηκε το στίγμα του πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο, νοτιοανατολικά της Καρπάθου, είχε μπει 10 μίλια μέσα στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, απείχε 280 χλμ. από τις αιγυπτιακές ακτές και βρισκόταν σε ύψος 37.000 ποδών.

 

Την ίδια ώρα, συντρίμμια ή σωσίβια τα οποία εικάζεται ότι ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροσκάφος της EgyptAir εντόπισε αιγυπτιακό αεροσκάφος τύπου C-295 το οποίο ερευνούσε από αέρος την θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης. 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε ακριβώς στις 16:30 «ότι εντοπίστηκαν πλαστικά αντικείμενα με σκοινιά, 50 μίλια από το σημείο που χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών».

 

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στις 15:20 το μεσημέρι και επαναβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν αντικείμενα σε νεότερη οπτική παρατήρηση από αέρος στις 15:25. Αυτή την ώρα προς την περιοχή 210 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης κινούνται πλωτά μέσα προκειμένου να περισυλλέξουν τα αντικείμενα για να ελεγχθεί αν πρόκειται για σωσίβια ή κομμάτια του εξαφανισμένου Airbus της EgyptAir.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ