Να σου στύψω μια πορτοκαλαδίτσα; 7 πράγματα που λέει στάνταρ μια μαμά στο παιδί της για τις Πανελλαδικές

Πανελλήνιες, αυτή η μάστιγα. Τις περάσαμε στην εφηβεία μας και, όσο καλοί μαθητές κι αν είμαστε, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν εφιάλτης. Το κακό είναι ότι τώρα που τα παιδιά μας έφτασαν τα 17-18 πρέπει να τις ξαναπεράσουμε και το άγχος μας είναι ακόμα μεγαλύτερο και από την πρώτη φορά!

Το σίγουρο είναι ότι, αν όχι όλα, κάποια από τα παρακάτω δεν θα τα αποφύγουμε!

 

«Να σου στύψω μια πορτοκαλαδίτσα;»

Όσο κουλ μάνα κι αν νόμιζες ότι είσαι, οι δύο εβδομάδες των Πανελληνίων θα αποδείξουν το αντίθετο, αφού θα ξεστομίσεις την πιο μπανάλ φράση του κόσμου (μετά το «ζακέτα να πάρεις») ή/και θα στίβεις τις πορτοκαλαδίτσες και θα ρωτάς μετά. Ένα είναι σίγουρο: θα πιεις πολλές φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες αυτό το δεκαπενθήμερο!

 

«Να σου φτιάξω έναν καφέ;»

Άλλη μια φράση που δεν πίστευες ποτέ ότι θα πεις, αλλά να που εσύ η δόλια μάνα προτρέπεις το παιδί σου να… πέσει στην καφεΐνη μπας και καταφέρει να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά για δυο ωρίτσες παραπάνω!

Πρωινό τσιγάρο στο προαύλιο

Ή πρωινός καφές, τέλος πάντων, παρέα με τις άλλες μαμάδες που περιμένουν τα παιδιά να τελειώσουν το γράψιμο. Το να πας να περιμένεις το παιδί έξω απ’ το σχολείο και να ακούς (ή και να συμμετέχεις σε) συζητήσεις που περιλαμβάνουν τη φράση «Εμείς δυσκολευόμαστε λίγο στη Φυσική, ενώ στην Έκθεση το έχουμε» είναι κάτι που έχεις να κάνεις από την περίοδο προσαρμογής στον παιδικό σταθμό. Μόνο που τότε η φράση στο στόμα όλων των μαμάδων ήταν «Εσείς κόψατε την πάνα;»

 

Τα superfoods στο τραπέζι

Ακόμα κι αν τόσα χρόνια δεν το πολυείχες με τη μαγειρική, αυτή την περίοδο θα ξεσηκώσεις όλες τις υγιεινές συνταγές που βρίσκεις στο Pinterest, θα γυρίσεις όλα τα καταστήματα με τα βιολογικά και θα σερβίρεις μπιζόλα μοσχαρίσια ελευθέρας βοσκής με κινόα και σπανάκι πασπαλισμένο με γκότζι μπέρι και για επιδόρπιο μους αβοκάντο με ιπποφαές, για να δώσεις την απαραίτητη ώθηση στον οργανισμό του παιδιού που δοκιμάζεται!

 

«Μήπως να σταματήσεις για λίγο το διάβασμα και να πας καμιά βόλτα;»

Ω, ναι, εσύ είσαι αυτή που το είπε αυτό! Αν δεις ότι το παιδί παραζορίζεται, φυσικά θα την προτείνεις τη βολτίτσα, ακόμα κι αν η καλή μαθήτρια μέσα σου πιστεύει ότι αυτή η μία ώρα διαβάσματος που θα χάσει μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη. Μεταξύ μας, μια ώρα δεν θα κάνει καμία διαφορά, και το μητρικό σου ένστικτο το ξέρει καλά αυτό.

«Άστο, άστο, θα το μαζέψω εγώ»

Παρόλο που έχεις μάθει το παιδί να συμμαζεύει τα πράγματά του και είσαι δικαίως περήφανη γι’ αυτό, τις δυο εβδομάδες των Πανελληνίων θα το αφήσεις να κάνει το δωμάτιό του χοιροστάσιο χωρίς να γκρινιάξεις καθόλου. Στοχοπροσήλωση είπαμε!

 

«Χαλάρωσε, παιδί μου, δεν θα πεθάνουμε κιόλας!»

Η ψυχούλα σου το ξέρει με τι πόνο ξεστομίζεις αυτό το «χαλάρωσε», αλλά είσαι αρκετά σοφή για να ξέρεις ότι το να φορτώσεις το παιδί με τη σκέψη πως απ’ αυτές τις εξετάσεις κρίνεται η ζωή του μόνο κακό μπορεί να κάνει. Έτσι το παίζεις ψύχραιμη και δίνεις ρεσιτάλ υποκριτικής δηλώνοντας «σιγά μωρέ, δεν είναι και το τέλος του κόσμου», εσύ που στην πραγματικότητα είσαι πιο αγχωμένη απ΄το παιδί.

Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές, και μόνο αγάπη για τις μαμάδες!

Πηγή: familyinaction.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ