Αυξήσεις παντού: Όλες οι αλλαγές με τον ΦΠΑ στα νησιά - Τι ισχύει για προϊόντα & υπηρεσίες (Πίνακες)


Μεγάλες ανατροπές στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών θα δουν χιλιάδες πολίτες σε 11 νησιά της χώρας. Πρόκειται για τις περιοχές που καταργείται από την 1η Ιουνίου ο μεθωμένος συντελεστής ΦΠΑ. 

Για τη δεύτερη ομάδα νησιών στα οποία θα ισχύσει το νέο καθεστώς το taxheaven προχώρησε σε κωδικοποίηση των αλλαγών που έρχονται.

Συγκεκριμένα:
 
α) Τα νησιά που θα βρίσκονται στην δεύτερη ομάδα είναι: Σύρο, Θάσο, Ανδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο
Για τα νησιά αυτά από 1.6.2016 θα ισχύουν οι συντελεστές Φ.Π.Α. που ισχύουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ήτοι 6%, 13% και 23%. (σ.σ. βάσει των νέων διατάξεων που θα κατατεθούν στη βουλή 24% ).
Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην βουλή άμεσα και που όπως έχει ανακοινωθεί θα ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, υπάρχει και η διάταξη για την αύξηση του κανονικού συντελεστή Φ.Π.Α. από 23% σε 24% με ισχύ από 1.6.2016 και μετά.
β) Για την πρώτη ομάδα νησιών (Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σκιάθο), οι αλλαγές στους συντελεστές Φ.Π.Α. είχαν επέλθει από 1.10.2015 και μετά.
Έχοντας υπόψη μας τα ανωτέρω και με την επιφύλαξη τυχόν τροποποιήσεων στο επερχόμενο νομοσχέδιο, για τη δεύτερη ομάδα νησιών (Σύρο, Θάσο, Ανδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο), ισχύουν τα ακόλουθα: 

Συνεπώς, με βάση όλα τα παραπάνω, για τα υπόλοιπα νησιά της παρ. 4 του άρθρου 21 του κώδικα Φ.Π.Α. εκτός των ακόλουθων νήσων(σ.σ. της πρώτης ομάδας: Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σκιάθο) και (σ.σ. της δεύτερης ομάδας:Σύρο, Θάσο, Ανδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο ), ισχύουν οι ακόλουθοι συντελεστές: 
Λοιπά νησιά στα οποία παραμένει η μείωση των συντελεστών

Για τα νησιά:  Σύρο, Θάσο, Ανδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο

Λοιπά νησιά της παρ. 4 του άρθρου 21 του Φ.Π.Α. για τα οποία συνεχίζει να ισχύει η μείωση και υπόλοιπη επικράτεια.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ