Η απίστευτη ιστορία του Chen Hongzhi: Ο άνθρωπος που σε 6 λεπτά θα έχει ξεχάσει τα πάντα!

Ο Chen Hongzhi, από την Ταιβάν είναι καταδικασμένος για το υπόλοιπο της ζωής του να θυμάται μόνο, τι έχει κάνει, και τι έχει συμβεί στη ζωή του τα τελευταία... 5 λεπτά. Το 6ο λεπτό έχει ξεχάσει τα πάντα. 

Πριν από 8 χρόνια, ο τότε 17χρονος Chen επέστρεφε με το ποδήλατο από το σχολείο στο σπίτι του στην περιοχή Hsinchu County. Ένα φορτηγό, που παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη,έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο σχεδόν για έναν χρόνο.

Αν και ξεπέρασε τον κίνδυνο για τη ζωή του, το δυνατό χτύπημα του είχε αφήσει μία ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο. Πιο συγκεκριμένα, στο κέντρο της μνήμης. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σήμερα ιατρικώς ανίατη, ενώ ο Chen υποβάλλεται πλέον σε ειδική εκπαίδευση, ώστε να μάθει να ζει μ'αυτήν την νέα πραγματικότητα.

Κάθε ανάμνηση του διάρκεί 5 λεπτά, και στη συνέχεια διαγράφεται από τη μνήμη του. Κάθε έκτο λεπτό, η ζωή του αρχίζει από την αρχή...

Ο μόνος τρόπος να παλέψει την δυσάρεστη αυτή κατάσταση είναι να καταγράφει συνεχώς σε ένα τετράδιο τί κάνει κάθε λεπτό, αλλά ακόμη και τα προσωπικά του στοιχεία που του υπενθυμίζουν ποιός είναι, που μένει, το τηλέφωνό του κλπ.

Η μητέρα του μάλιστα κάθε πρωί θα πρέπει να του υπενθυμίζει ότι δεν είναι 17 χρονών (η ηλικία που του συνέβη το τροχαίο ατύχημα), αλλά 25, καθώς η μνήμη μου έχει κολλήσει σ'αυτήν την ηλικία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ