Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016: Με Φυσική & Ιστορία συνεχίζουν οι μαθητές

Ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων .

Οι μαθητές θα εξεταστούν στα παρακάτω μαθήματα: Ιστορία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Φυσική Ο.Π. Θετικών Σπουδών, Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης (παλαιό σύστημα) και Φυσική Θετικής/Τεχνολογικής Ι & ΙΙ Κατεύθυνσης (παλαιό σύστημα).

 

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων αναμένεται να ακολουθήσουν πτωτική πορεία καθώς δεν υπάρχουν τα αποκαλούμενα εύκολα μαθήματα, λόγω της μείωσης των μαθημάτων.

 

Ταυτόχρονα με το νέο σύστημα δεν υπολογίζεται ο προφορικός βαθμός που κατά κύριο λόγο βοηθούσες τους υποψηφίους.

 

Καθηγητές πάντως αναφέρουν ότι στην περίπτωση που τα «βαριά» Μαθηματικά συνδυαστούν και με ένα βαθμό δυσκολίας σε μαθήματα όπως η Φυσική και η Χημεία κάτι που θεωρείται αναμενόμενο λόγω των Ιατρικών σχολών, θα προκληθεί καθοδική πορεία των βάσεων.

 

Την 1η Ιουνίου ολοκληρώνονται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τους υποψήφιους να δοκιμάζονται στο μάθημα της Βιολογίας. Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ολοκληρωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

 

Αύριο οι εξετάσεις στα ΕΠΑΛ

Αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου, η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών θα ξεκινήσει για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα, με την εξέταση στα μαθήματα: Κινητήρες αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βοοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.

 

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος, οι εξετάσεις θα συνεχιστούν από το Σάββατο, 28 Μαΐου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ