To eirinika αγαπάει το βιβλίο: Κερδίστε "Το κακό έρχεται από πιο μακριά" του Alain Badiou

Διεκδικήστε δύο αντίτυπα του βιβλίου "Το κακό έρχεται από πιο μακριά" του Alain Badiou ,προσφορά των εκδόσεων Πατάκη. Για να πάρετε μέρος στείλτε mail με τα πλήρη στοιχεία σας (Όνομα, διεύθυνση, ΤΚ, τηλέφωνο) και την ένδειξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση eirinika.contest@gmail.com.

 

Σε αυτό το σύντομο δοκίμιο, ο Αλαίν Μπαντιού επανέρχεται στις δολοφονικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, επιχειρώντας να φωτίσει τα γεγονότα με τον δικό του τρόπο. Ποιοι είναι οι αυτουργοί των μαζικών δολοφονιών; Πώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις ενέργειές τους;

 

Σε ποιο σημείο βρίσκεται ο κόσμος στον οποίο ζούμε, μετά τη στροφή προς τον νεοφιλελευθερισμό που συντελέστηκε –πιο συγκαλυμμένα αρχικά, απροκάλυπτα εν συνεχεία– πριν από περίπου τριάντα χρόνια;

 

Λείπει απελπιστικά, σε παγκόσμια κλίμακα, μια πολιτική αποσυνδεμένη από τον κυρίαρχο καπιταλισμό. Στο μέτρο που δε διατυπώνεται μια εναλλακτική στρατηγική πρόταση, ο κόσμος θα παραμένει έρμαιο των δυνάμεων που ηγεμονεύουν σήμερα. Όλοι καλούμαστε να συμβάλουμε, ώστε η ιστορία της ανθρωπότητας να αλλάξει κατεύθυνση, να βγει από το τέλμα στο οποίο ολοένα και περισσότερο βυθίζεται.

 

Ο Αλαίν Μπαντιού (γεν. 1937), γνωστός για το πλούσιο συγγραφικό του έργο που καλύπτει πεδία όπως η φιλοσοφία, η πολιτική αλλά και η λογοτεχνία, είναι ομότιμος καθηγητής στην École Normale Supérieure και ιδρυτής του CIEPFC (∆ιεθνούς Κέντρου Μελετών της Σύγχρονης Γαλλικής Φιλοσοφίας).

 

Στην Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφτεί επανειλημμένα, κυκλοφορούν αρκετά βιβλία του. Από τις Εκδόσεις Πατάκη έχουν εκδοθεί τα Από το είναι στο συμβάν (2009), ∆εύτερο μανιφέστο για τη φιλοσοφία (2011), Η κομμουνιστική υπόθεση (2009), Εγκώμιο για τον έρωτα (2013), Η πολιτική και η λογική του συμβάντος (2008), Mεταφυσική της πραγματικής ευτυχίας (2015), Τι να κάνουμε; (με τον ΜαρσέλΓκοσέ, 2016), Εγκώμιο για τα μαθηματικά (2016).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ