Επιμένει στη δήλωσή του για τους «Μενουμευρωπαίους» ο Κυρίτσης - Οι αντιδράσεις Κουμουτσάκου - Ντόρας

Στην άποψή του ότι ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρυνθούν όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, που είχε ως σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη», εμμένει και σήμερα ο Γιώργος Κυρίτσης, μία μέρα μετά το άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» που προκάλεσε αντιδράσεις. 
 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, ουσιαστικά επανέλαβε την ίδια θέση λέγοντας: «Εννοούσα τα ευπορότερα στρώματα, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του "Ναι" στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Αρθρογραφώντας χθες στην εφημερίδα Αυγή ο βουλευτής πλέον και εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης για το Προσφυγικό επιτέθηκε στον «αστικό Τύπο», όπως τον χαρακτήρισε, επειδή ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ασκεί ταξική πολιτική υπέρ των αδυνάτων.

Στο ίδιο άρθρο προσέθετε: «Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων».
«Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους «Μενουμευρωπαίους», και αυτό ακριβώς κάνει», καταλήγει.

Αντιδράσεις 

Η τελευταία αυτή φράση στο άρθρο του βουλευτή προκάλεσε την αντίδραση ότι μόνο πολλών ψηφοφόρων του «ναι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα μέσω social media, αλλά και εκπροσώπων της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για διχαστικές δηλώσεις.

Ενδεικτικό είναι το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, μέσω Twitter. 

Εξάλλου νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τα εσώψυχά του με τις δηλώσεις Κυρίτση», σχολίασε επίσης στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη. «Έχουν μεγάλο βάρος αυτά που λέει ο κ. Κυρίτσης, γιατί λέει αυτά που πραγματικά σκέπτονται», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ