Έφτασε στο Άγιο Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος - Βίντεο & φώτο- Ποιοι τον υποδέχθηκαν

Στην πρωτεύουσα, τις Καρυές, τον υποδέχτηκαν ο πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Παύλος, τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας και ο πολιτικός διοικητής, Αρίστος Κασμίρογλου.
 

O Πατριάρχης έγινε δεκτός με κωδωνοκρουσίες και με όσα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του Αγίου Όρους για τους υψηλούς προσκεκλημένους, ενώ από την πλατεία των Καρυών μετέβη στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου όπου θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία.

Τον κ. Κύριλλο υποδέχθηκε στον αεροδρόμιο Μακεδονία η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Αμανατίδη. 


Σε δηλώσεις της σημείωσε: «Υποδέχτηκα, μαζί με το συνάδελφο κ. Αμανατίδη, τον Αγιότατο Πατριάρχη πάντων των Ρώσων, με τους οποίους μας δένουν το Ομόδοξο και ιδιαίτερες σχέσεις φιλίας και συναδέλφωσης. Του ζήτησα να συνδράμει στην άρση των δυσκολιών του ελληνικού λαού και του ανέλυσα το πρόβλημα της καπήλευσης του ονόματος της Μακεδονίας από τους βόρειους γείτονές μας.

Ο Πατριάρχης απήντησε ότι γνωρίζει το θέμα και ότι η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε καλά χέρια. Εύχομαι, με τις ευλογίες του, να αποδείξουμε  τη φιλοξενία, τις δυνατές σχέσεις και τη δύναμη του Ομόδοξου που συνδέουν τον ελληνικό και το ρωσικό λαό»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ