Ισπανία: Η αστυνομία συνέλαβε 7 ύποπτους για την κλοπή 5 πινάκων του Francis Bacon - Η αξία τους ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ

Επτά άτομα, ύποπτα για συμμετοχή στην κλοπή πέντε έργων ζωγραφικής φιλοτεχνημένα από τον Francis Bacon συνέλαβε η αστυνομία της Ισπανίας.

 Η αξία των έργων ξεπερνά τα  €25.000.000 , όπως αναφέρουν οι αρχές της Μαδρίτης.

Ο ιδιοκτήτης των έργων ανέφερε την κλοπή των πινάκων και άλλων τιμαλφή τον Ιούλιο, αφού είχε επιστρέψει από μια επίσκεψη στο Λονδίνο.

Παρά τις συλλήψεις, κανένας από τους πίνακες δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Φώς στην υπόθεση έριξε μια σημαντική ανακάλυψη που ήρθε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι ερευνητές έλαβαν ένα email από μια βρετανική εταιρεία που ειδικεύεται στην τέχνη η οποία  είχε λάβει αίτηση για να εξακριβώσει την προέλευση κάποιου τέχνης .

Το πρόσωπο που επικοινώνησε με την εταιρεία ζούσε στη βόρεια παραθαλάσσια πόλη του Sitges, ανακοίνωσε η αστυνομία, και είχε συμπεριλάβει φωτογραφίες με πίνακες που  υποτίθεται ότι άνηκαν στον Μπέικον. Το πρόσωπο ζήτησε από την εταιρεία να μάθει αν έχουν δηλωθεί τα έργα ως κλεμμένα.

Η εξέταση των μεταδεδομένων των φωτογραφιών, αποκάλυψε τον τύπο της κάμερας που χρησιμοποιήθηκε, στοιχείο που επέτρεψε στην αστυνομία να εντοπίσει τον αποστολέα και να αποκαλύψει τις συνδέσεις με έναν έμπορο τέχνης που εδρεύει στη Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ