Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης - Η "Βασίλισσα" στον θρόνο της για 11η φορά

Την λένε «βασίλισσα» και όχι αδίκως, αφού η φανέλα της ζυγίζει… τόνους! 

Η Ρεάλ παρότι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς αλλά και στην παράταση ήταν κατώτερη της Ατλέτικο, την λύγισε στα πέναλτι (5-3) και κατέκτησε το 11ο τρόπαιο της ιστορίας της! 

Για 120 λεπτά ήταν εξαφανισμένος, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ευστόχησε στο 5ο πέναλτι και έδωσε την κούπα στη Ρεάλ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης!

Ο τελικός, που έληξε 1-1 στην κανονική του διάρκεια, δεν προσέφερε θέαμα, ωστόσο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 80.000 φιλάθλων στο «Σαν Σίρο».

Στο 15’ οι «μερένχες» άνοιξαν το σκορ. Ο Κρόοζ εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπενζεμά πήρε την κεφαλιά κι ο εκτεθειμένος Ράμος βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, αρκετά, όμως, για την περάσει κάτω από το σώμα του Όμπλακ.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους η Ατλέτικο κέρδισε πέναλτι. Στο 46’ ο Φερνάντο Τόρες διεκδίκησε τη μπάλα με τον Πέπε. Ο Πορτογάλος φάνηκε να πατάει τον αστράγαλο του Ισπανού, που έβαλε έξυπνα το πόδι του, με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να καταλογίζει χωρίς δισταγμό πέναλτι. Το εκτέλεσε στο 48’ ο Γκριεζμάν, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Όμως στο 80’ ήρθε η ισοφάριση. Από το σέντρα του Χουανφράν ο Καράσκο έφυγε από τον Βάθκεθ και… σκότωσε τον Νάβας, 1-1.

Μοιραία το ματς κρίθηκε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι: Λούκας Βάθκεθ 1-0, Γκριεζμάν 1-1, Μαρσέλο 2-1, Γκάμπι 2-2, Μπέιλ 3-2, Σαούλ 3-3, Ράμος 4-3, Χουανφράν δοκάρι, Ρονάλντο 5-3.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρμπαχάλ (52’ λ. τρ. Ντανίλο), Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόοζ (72’ Ίσκο), Μπέιλ, Μπενζεμά (77’ Λούκας Βάθκεθ), Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Σαούλ (108′ λ. τρ. Λούκας Ερνάντες), Γκάμπι, Φερνάντες (46’ Καράσκο), Κόκε (116′ Τόμας), Τόρες, Γκριεζμάν.


Όπως ήταν αναμενόμενο οι οπαδοί της Ρεάλ... "έκαψαν" τη Μαδρίτη.

Και φυσικά, τα συναισθήματα των παικτών των δύο ομάδων ήταν εντελώς διαφορετικά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ