Η φιέστα του Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Με 9.000 αστυνομικούς, ελικόπτερα & φρεγάτες

Πυροτεχνήματα, σχηματισμοί πολεμικών αεροσκαφών, μπάντες και μουσικές, παραδοσιακές στολές της οθωμανικής περιόδου περιελάμβαναν μεταξύ άλλων οι καθιερωμένοι πλέον ετήσιοι πανηγυρισμοί στην Κωνσταντινούπολη για τα 563 χρόνια από την Άλωση του 1453.

 Για μία ακόμη φορά, το κιτς ξεχείλιζε όπως και η πνιγηρή νοσταλγία ενός «ένδοξου παρελθόντος» που συνδυάστηκε με την παρουσία του προεδρικού ζεύγους και μια μεστή σε πολιτικά μηνύματα- όσο και επιθετική- ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παρόντες ήταν δεκάδες χιλιάδες πολίτες που συνέρρευσαν στην πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας με κάθε μέσο- καθώς πολλά Μέσα Ενημέρωσης σχολίαζαν πως το «καθεστώς» επιστράτευσε δεκάδες ferry boats και εκατοντάδες πούλμαν- ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν πραγματικά δρακόντεια.

Για τη φιέστα, αναπτύχθηκαν περίπου 9.000 αστυνομικοί αλλά και ένα υποβρύχιο, μια φρεγάτα, ελικόπτερα, ελεύθεροι σκοπευτές και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, όλα προς αποφυγήν- σύμφωνα με τις αρχές- μιας πιθανής επίθεσης μελών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ