Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός με «μαγικό» Σπανούλη - Στα αποδυτήρια Αγγελόπουλοι & Γιαννακόπουλοι

Ο Ολυμπιακός κατάκτησε τον δεύτερο συνεχή τίτλο πρωταθλήματος και συνολικά 12ο στην ιστορία του, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με 82-81 ύστερα από δύο παρατάσεις και κάνοντας το 3-1.
 

Τη νίκη έδωσε στους «ερυθρόλευκους» με buzzer beater τρίποντο, όπως και στον δεύτερο τελικό, ο αρχηγός τους, Βασίλης Σπανούλης στα 1,9΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης, που ήταν η πιο απίστευτη απ΄ όλες σε εξέλιξη, στη σειρά των τελικών.


Ο «V-Span» αστόχησε στο σουτ της νίκης στην κανονική διάρκεια
(63-63), ο Μάντζαρης με τρίποντο ύστερα από «σπρώξιμο» της μπάλας από τον Χάκετ ισοφάρισε στο 1΄΄ (71-71) πριν τη λήξη κι έστειλε το ματς σε δεύτερη, όπου οι γηπεδούχοι «αυτοκτόνησαν».


Παρόλα ταύτα, μετά τη λήξη του αγώνα όλο το ΟΑΚΑ
αποθέωσε εν χορώ τον ανυπέρβλητο Δημήτρη Διαμαντίδη, που απόψε έριξε την αυλαία σε μια τεράστια, μια μυθική καριέρα.  
Λόγος για ιδιαίτερη ανάλυση δεν υπάρχει, σε ένα παιχνίδι όπου τα συστήματα και οι τακτικές πήγαν «περίπατο» στο τέλος και μίλησαν δύο από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ.


Ο Σπανούλης είχε 25 πόντους με 6/10 τρίποντα,
παρότι αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα με 4 φάουλ, ενώ 14 είχε ο Χάντερ και 13 ο Μάντζαρης, που ήταν καθοριστικός ισοφαρίζοντας στη λήξη της πρώτης παράτασης.

Για τον Παναθηναϊκό ο Παππάς είχε 16 πόντους αλλά εκείνος που πήγε να πάρει το παιχνίδι μόνος του ήταν ο 3D, που μέτρησε 15, ενώ άλλους τόσους σημείωσε ο επίσης συγκινητικός Γκιστ και 12 ο Καλάθης.

Να σημειωθεί ότι τον αγώνα δεν ολοκλήρωσαν οι Έλιοτ Γουίλιαμς και Ματ Λοτζέσκι, καθώς αμφότεροι αποχώρησαν τραυματίες κατά τη διάρκειά του.

Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού οι αδελφοί Αγγελόπουλοι
Επιτέλους, μια ημέρα που το ελληνικό μπάσκετ δεν θα τη θυμάται με ντροπή αλλά με υπερηφάνεια και με την ευχή να σηματοδοτήσει το μέλλον του αθλήματος σε εξωαγωνιστικό επίπεδο.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επισκέφθηκε τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και συνεχάρη τους «ερυθρόλευκους» για τη νίκη και τον τίτλο, παραδεχόμενος την ανωτερότητά τους. 


Πριν από αυτό ο εκ των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είχε αγκαλιάσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο παρκέ το ΟΑΚΑ, ύστερα από τη λήξη του αγώνα.
Μετά το πέρας του ντέρμπι και τα πανηγύρια στα αποδυτήρια των «ερυθρόλευκων» ο αδελφός του, Γιώργος Αγγελόπουλος, πήγε σε εκείνα των «πρασίνων» και συνομίλησε σε εξαιρετικό κλίμα με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, που τελείωσε την καριέρα του.

Fair play από τον Δ. Γιαννακόπουλο στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού

Μια πολύ σημαντική ενέργεια εκ μέρους του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έλαβε χώρα μετά τη λήξη του τέταρτου και τελευταίου τελικού του πρωταθλήματος.
Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ μετέβη στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης για να συγχαρεί τους νικητές, σε μια κίνηση fair play.


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απένειμε τα εύσημα στους «ερυθρόλευκους», παραδέχθηκε την ανωτερότητά τους και τους ευχήθηκε καλό καλοκαίρι. «Συγχαρητήρια, ήσασταν καλύτεροι. Καλό καλοκαίρι» ήταν τα λόγια του.

 

 

Διαβάστε επίσης: Η αγκαλιά του Σπανούλη στον Διαμαντίδη & οι δηλώσεις φωτιά: "Με γερνάτε πριν την ώρα μου, είναι ασέβεια"

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ