Σπαγγέτι aglio e olio με το μπούκοβο του μέσα για σπέσιαλ βράδια με φίλους & συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Μια συνταγή με άρωμα Ιταλίας και γεύση επιπέδου μάστερ!

Συστατικά
1 συσκευασία σπαγγέτι Νο5
80 ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (μέχρι 100-120 ml)
6 σκ. σκόρδο κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια
5 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
1 πρέζα μπούκοβο ή 1 μικρό καυτερό τσίλι σπασμένο
μπόλικο φρέσκο μαιντανό ή φρέσκο βασιλικό
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη + έξτρα για σερβίρισμα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό.
Παράλληλα και όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. 
Σε μία ρηχή πλατιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιολαδο και το σκόρδο μας. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην καεί το ελαιόλαδο και για να μπορέσει το σκόρδο να βγάλει τα αρωματά του.
Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, το μπούκοβο (1-4 πρέζες ανάλογα την αρεσκεία μας) και το φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μόλις δούμε ότι το σκόρδο αρχίζει να ξανθαίνει τότε η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Παίρνουμε 2 κ.σ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. 
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε απο την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το βασιλικό, την παρμεζάνα και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να αποροφήσουν την σάλτσα.
Ελεγχουμε αν χρειαζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με εξτρα παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ