Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

H συγκλονιστική ιστορία της Jian: Αυτοκτόνησε κάνοντας ευθανασία γιατί δεν άντεχε ως κτηνίατρος να το κάνει άλλο στα ζώα

Η Jian Zhicheng ήταν κτηνίατρος και διευθύντρια του καταφυγίου “Xinwu Animal Protection and Education Centre” στην Ταϊβάν.

Οι ακτιβιστές την αποκαλούσαν “ο χασάπης με το αγγελικό πρόσωπο” γιατί εκείνη ήταν αναγκασμένη βάσει νόμου να προχωρά σε ευθανασία σκύλων που δεν έβρισκαν σπίτι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η Jian είχε κάνει ευθανασία σε 700 σκυλιά μέσα σε 2 χρόνια. Ταυτόχρονα όμως είχε σώσει και πάρα πολλά ζώα. Είχε θεραπεύσει πολλά άρρωστα αδέσποτα και τους είχε βρει σπίτι.

Ο νόμος όμως δεν μπορούσε να παραβιαστεί, το υπερπληθές καταφύγιο έπρεπε να φιλοξενεί τα ζώα για περιορισμένο χρόνο και στη συνέχεια να τα θανατώνει για να πάρουν την θέση τους άλλα, εκείνα που καθημερινά εγκατέλειπαν οι άνθρωποι στους δρόμους.

Η Jian προσπάθησε για 2 χρόνια να βρει κάποια ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που ήθελε να κάνει, να βοηθά τα σκυλιά, και σε αυτό που το κράτος την ανάγκαζε να κάνει. Δεν τα κατάφερε.

Πριν περίπου 3 εβδομάδες, στις 5 Μαΐου, βρέθηκε από τον σύζυγό της αναίσθητη στο σπίτι τους. Είχε κάνει μία ένεση στον εαυτό της με τα φάρμακα που χρησιμοποιούσε για να κάνει αυτό που δεν ήθελε, δηλαδή να θανατώνει τα σκυλιά.

Μία εβδομάδα αργότερα πέθανε, ενώ ο σύζυγός της δεν θέλησε να δώσει το σημείωμα που είχε βρει δίπλα της με το οποίο εξηγούσε πως δεν μπορούσε πλέον να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.

Μπορεί οι ακτιβιστές να την θεωρούσαν σαν τον “χασάπη με το αγγελικό πρόσωπο”, εκείνη όμως προσπαθούσε να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα μέσα από τον παράλογο νόμο που διέπει τα υπερπληθή καταφύγια.

Δεν κατάφερε να βρει λύσεις αλλά ούτε και ισορροπίες και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της με τον τρόπο που την ανάγκαζαν να θανατώνει τα σκυλιά.

Η Elisa Allen, διευθύντρια του PETA αναφέρει στο MailOnline: «Η Jian αναγκαζόταν, όπως πολλοί εθελοντές καταφυγίων, να θανατώνει σκυλιά γιατί η αύξηση του πληθυσμού τους είναι ανεξέλεγκτη και ο ρυθμός με τον οποίο εγκαταλείπονται ταχύτατος.

Η κοινωνία μας αδιαφορεί εντελώς, δεν στειρώνει, εγκαταλείπει, συνεχίζει να αγοράζει σκυλιά και να μην υιοθετεί τα αδέσποτα θεωρώντας τα κατώτερα. Είναι μια κοινωνία που αναγκάζει ανθρώπους και ζώα να περνούν μία κόλαση».

Όλες οι φωτό εδώ - Dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ