Tαινίες εβδομάδας: Εμα Γουότσον, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζούντι Ντέιβις στις οθόνες του σινεμά - Όλα τα trailers

Οι ταινίες της εβδομάδας γεμάτες Top Women!

Η ελιά / El Olivo 

Της Ισιάρ Μπολαΐν. 
Με τους Αννα Καστίγιο, Χαβιέρ Γκουτιέρεζ, 
Πεπ Αμπρος 
Δραματική, 2016, Ισπανία, 100’.

 Η μικρή Αλμα (ψυχή στα ισπανικά) σκαρφάλωσε χωρίς δεύτερη σκέψη στο αγαπημένο δέντρο του παππού της όταν ήρθε η μπουλντόζα να το γκρεμίσει. Τα κλάματα τα έβαλε μετά, όταν συνειδητοποίησε τι πρόκειται να συμβεί. Μόνο ο παππούς της κατάφερε να την κατεβάσει από τη γέρικη ελιά. Οταν, χρόνια μετά, ο παππούς έχει πέσει σε κατατονία γιατί πενθεί από τότε και για πάντα τον ξεριζωμό του δέντρου, η Αλμα, για μία ακόμη φορά, θα αποφασίσει χωρίς δεύτερη σκέψη να δράσει: πάει στη Γερμανία για να φέρει πίσω το δέντρο προκειμένου να σώσει τον παππού της, κι ας μην ξέρει πώς θα τα καταφέρει (παρότι παρουσιά­ζεται ως σκληρό καρυδάκι, η Αλμα πιστεύει στην καλοσύνη των ξένων). Πατώντας στο υπέροχο σενάριο του Πολ Λάβερτι, σταθερού συνεργάτη του Κεν Λόουτς, η Ισιάρ Μπολαΐν δημιουργεί μια ταινία που ξυπνάει σταδιακά ένα συναίσθημα παλιό και βαθύ, με ρίζες στο παρελθόν - όπως η ελιά έχει απλώσει τις δικές της και έχει ενώσει υπογείως, υπεργείως και εγκαρδίως τα μέλη της οικογένειας της Αλμα, όπως η τελευταία, ένα μικρό κοριτσάκι από τότε και για πάντα, είναι αποφασισμένη να επανασυνδεθεί, να βγάλει νόημα, να οριστεί, να γειωθεί για να μπορέσει να απλωθεί προς τα πάνω. Μια ταπεινή και σοφή ταινία, γεμάτη ελπίδα για τις δεύτερες ευκαιρίες, γεμάτη φόρα για ένα μέλλον στο οποίο ίσως και να τα καταφέρουμε λίγο καλύτερα.

 

 

Η αποικία / Colonia 

Του Φλόριαν Γκάλενμπεργκερ. 
Με τους Εμα Γουότσον, Ντάνιελ Μπρουλ, 
Μίκαελ Νίκβιστ 
Δραματική, 2015, Γερμανία / Λουξεμβούργο / Γαλλία, 110’.

 Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η «Αποικία» αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που εισχωρεί στο στρατόπεδο μιας αίρεσης, η οποία λειτουργούσε ως βιτρίνα για μια πολύπλευρη συνεργασία με τη χιλιανή χούντα (από εμπόριο όπλων ως κρησφύγετο για βασανιστήρια), προκειμένου να σώσει τον αγαπημένο της. Θα ήταν ένα δυστοπικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας αν δεν ήταν αληθινή ιστορία, και θα ήταν πραγματικά συνταρακτική ταινία αν το έντονο σασπένς μερικών σεκάνς δεν χαρακωνόταν από τη δραματικο-κλισούρα των υπόλοιπων. Τρομακτικός και ανατριχιαστικός ο Μίκαελ Νίκβιστ στον ρόλο του κακού ηγέτη.

 

 

 

Ερωτας στα τυφλά / Un peu, beaucoup, aveuglement!

Του Κλοβίς Κορνιγιάκ. 
Με τους Μελανί Μπερνιέ, Κλοβίς Κορνιγιάκ 
Ρομαντική κομεντί, 2015, Γαλλία, 90’.

 Χαριτωμένη μπουρδίτσα για έναν εκκεντρικό και μονόχνωτο άντρα, ο οποίος γνωρίζεται μέσα από «χάρτινη» μεσοτοιχία με τη νέα γειτόνισσα του διπλανού διαμερίσματος, την οποία ερωτεύεται χωρίς να την έχει δει ποτέ. Παραδόξως, όχι εκκωφαντικά γαλλική.

 

 

 

Η μοδίστρα / 
The Dressmaker 

Της Τζόσλιν Μούρχαους. Με τους Κέιτ Γουίνσλετ, Τζούντι Ντέιβις, 
Λίαμ Χέμσγουορθ 
Δραματική, 2015, Αυστραλία, 118’.

 Ασυμμάζευτη ταινία για μια γυναίκα που επιστρέφει από την Ευρώπη στο χωριό της στην Αυστραλία προκειμένου να επανασυνδεθεί με τη μητέρα της και να εξιχνιάσει έναν θάνατο για τον οποίο πιστεύει ότι ευθύνεται η ίδια. Φτερό στον άνεμο τα κλαδιά της ιστορίας, χωρίς κόλλα ή πλαίσιο, με -απορίας άξιον δεδομένων των συνθηκών- τις άψογες ερμηνείες του καστ να ξεπροβάλλουν ως ο μόνος συνδετικός κρίκος και λόγος προσοχής. 

Χελωνονιντζάκια 2 / Teenage Mutant 
Ninja Turtles 2 

Του Ντέιβ Γκριν. Με τους Μέγκαν Φοξ, Γουίλ Αρνετ, Τάιλερ Πέρι 
Περιπέτεια, 2016, ΗΠΑ, 112’.

Τα Χελωνονιντζάκια επιστρέφουν για να σώσουν την πόλη από μια νέα απειλή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ