A taste of Greece: To βιβλίο ελληνικής μαγειρικής με διάσημους από την Τατιάνα Μπλάτνικ - Σύζυγο του Πρίγκιπα Νικολάου

Με μια συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό «Point de Vue», το γνωστό μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικό για όλες τις δραστηριότητες των βασιλικών οικογενειών η Τατιάνα Μπλάτνικ ξανασυστήνεται στο ελληνικό -και όχι μόνο- κοινό. 
 

Ανοίγει την καρδιά της και μιλάει για τον σύζυγό της Νικόλαο, τη χώρα μας, τις γαστρονομικές της αναζητήσεις και το νέο της βιβλίο με μαγειρικές συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ, σύζυγος του πρίγκιπα Νικόλαου, αγαπά την Ελλάδα και το αποδεικνύει έμπρακτα, καθώς έξι χρόνια μετά τον γάμο της στις Σπέτσες πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας. Πιστεύει ότι η Ελλάδα διαθέτει φυσικές ομορφιές, ζεστούς ανθρώπους και πλούτο από λαϊκή τέχνη. Το «Point de Vue» τονίζει μάλιστα ότι χάρη στην έρευνά της για το νέο της εγχείρημα η Τατιάνα γνώρισε σε βάθος την ελληνική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

«Η γαστρονομία ανέκαθεν τη συγκινούσε. Από την εποχή που ζούσε στο Λονδίνο είχε την τάση να ψάχνει χώρους -ακόμη και όχι ιδιαίτερα διαφημισμένους- και να ανακαλύπτει σεφ και συνταγές. Κάθε φορά που επισκεπτόταν την Ελλάδα με τον σύζυγό της Νικόλαο πήγαιναν σε μέρη όπου εκείνη αναζητούσε γεύσεις λιγότερο γνώριμες οι οποίες ωστόσο συνδέονται με αυθεντικά ελληνικά προϊόντα», αναφέρει το δημοσίευμα. Με τον τρόπο αυτό ανακάλυπτε μυρωδικά, αλλά και πρώτες ύλες όπως τα χειροποίητα μακαρόνια, το πατέ από πιπεριά, η μαρμελάδα από κάππαρη, ελιά και παντζάρι χωρίς συντηρητικά, τα οποία ενίοτε χρησιμοποιούσε και η ίδια προβάλλοντας μέσα από τα social media τη χώρα μας και τα προϊόντα της.

Οσα εντόπισε, λοιπόν, στις περιηγήσεις της συγκαταλέγονται στο βιβλίο της «Α Taste of Greece». Πρόκειται για ένα coffee table book από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο teNeues, το οποίο θα βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων σε λίγες ημέρες ενώ ήδη έχει γίνει θέμα σε πολλά διεθνή περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τους κοσμικούς κύκλους της Ευρώπης, «όταν είσαι η Τατιάνα της Ελλάδας, κινείσαι ανάμεσα στους γαλαζοαίματους της Ευρώπης και κάνεις την πρώτη σου εκδοτική προσπάθεια, είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Αλλωστε, η Τατιάνα έχει συμπεριλάβει στο εκδοτικό της όραμα και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς κοινωνίας, με εκπροσώπους της μόδας και της showbiz».

Πρόκειται για τις 30 διακεκριμένες προσωπικότητες που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα και λατρεύουν την κουζίνα της, από τις οποίες η Τατιάνα ζητά να προτείνουν μια συνταγή- αυτές εξάλλου αποτελούν και τον αδιαφιλονίκητο άσο στο μανίκι της. 

H σιδηρά κυρία της ενημέρωσης Αριάννα Χάφινγκτον συστήνει στον κόσμο τα μελομακάρονα, η παραγωγός και σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, τη βασιλόπιτα, η Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ το χταποδάκι στα κάρβουνα, ο Νίκος Αλιάγας τη μακαρονάδα με πιπεριές, η Τατιάνα Κασιράγκι τη στραπατσάδα, o Κριστιάν Καρεμπέ το σουβλάκι κοτόπουλο και η Βικτόρια Χίσλοπ τους κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι. Στο «Α Taste of Greece» μαγειρεύει, επίσης, ο μετρ της υψηλής ραπτικής Valentino, η διεθνής Μαίρη Κατράντζου, η Ολυμπία Δουκάκη και ο πρόεδρος της 25th Century Fox Tζιμ Γιαννόπουλος. Το «Point de Vue» αναφέρεται στη συνδρομή των προσωπικοτήτων με τον πλέον κολακευτικό τρόπο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όταν ένα τόσο μεγάλο εκδοτικό project έχει την υποστήριξη και διεθνών VIPs η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από το ότι πολλοί φαν ήδη απευθύνονται στον γερμανικό εκδοτικό οίκο για να το εξασφαλίσουν πριν καν κυκλοφορήσει.

«Πολυτέλεια είναι...»

Στη σπάνια και εκ βαθέων εξομολόγησή της στο «Point de Vue» η Τατιάνα Μπλάτνικ ορίζει την έννοια της πολυτέλειας στις ημέρες μας: «Η πολυτέλεια καθορίζεται από πολύ απλά πράγματα πια. Από τον χρόνο, για παράδειγμα, που αφιερώνεις στον εαυτό σου και στον άνθρωπό σου. Πολυτέλεια είναι ένας περίπατος στους πρόποδες της Πάρνηθας μαζί με τον σύζυγό μου Νικόλαο, μια βόλτα, ένα ταξίδι, ένα ωραίο πιάτο φαγητό. Πολυτέλεια είναι να ανακαλύπτεις συνεχώς καινούρια πράγματα. Να πηγαίνεις σε μέρη όπου υπάρχουν τοπικοί παραγωγοί και να βρίσκεις φρέσκα προϊόντα. Η απλή και υγιεινή ζωή είναι μια ωραία ζωή». Η γοητευτική Τατιάνα με τον αριστοκρατικό αέρα αναφέρει ακόμη ότι χαίρεται να δημιουργεί στην κουζίνα και ότι ο Νικόλαος απολαμβάνει συχνά τις σπεσιαλιτέ της, που είναι σαφώς ελληνικές. Επίσης, αποκαλύπτει τη συμβουλή που έδωσε ο πεθερός της -και άλλοτε βασιλιάς της Ελλάδας- Κωνσταντίνος στην ίδια και στον γιο του λίγο πριν από τον γάμο τους: «Τατιάνα, να τον προσέχεις γιατί είναι καλό και αξιόλογο παιδί κι εσύ, Νικόλαε, να της δίνεις την αξία του θησαυρού». 

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, η Τατιάνα κάνει ακόμη λόγο και για τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Μπορούμε», ο οποίος σιτίζει καθημερινά περίπου 10.000 αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Εξηγεί ότι πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία που τη συγκίνησε, γι’ αυτό και μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου της θα δοθεί για την ενίσχυσή του. Κλείνει δε τη συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό με μια εξομολόγηση: «Στην Ελλάδα βρήκα όλα αυτά που έψαχνα. Μια ζωή με νόημα, που είναι ιδιαίτερα ευχάριστη».  

Ενα coffee table book (εκδόσεις teNeues) έρχεται σύντομα στα βιβλιοπωλεία!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ