Την ακούει κανείς αυτή την μάνα του Φύσσα: Κυκλοφορούμε στον ίδιο δρόμο με τους δολοφόνους του Παύλου

Την μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στο "φυσικό χώρο διεξαγωγής της", δηλαδή στο Εφετείο της Αθήνας, ζήτησε σύσσωμη η πολιτική αγωγή, καταγγέλλοντας "εμπαιγμό" από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Διεύθυνσης του Εφετείου. "Μου οφείλουν μια απάντηση. Κυκλοφορώ στον ίδιο δρόμο με το δολοφόνο του Παύλου" είπε η Μάγδα Φύσσα.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της διαδικασίας στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου, με θέμα τις ακατάλληλες συνθήκες, κάτω από τις οποίες διεξάγεται η δίκη.

Παρούσα ήταν και η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία μίλησε "ως πολίτης και μητέρα του Παύλου", η οποία ζήτησε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας τους ως μόνους αρμόδιους, αφού -όπως είπε- ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος δηλώνει αναρμόδιος. "Θέλω να εκφράσω το μεγάλο πόνο και την αδικία που νιώθουμε και ζούμε αυτό τον καιρό.

 

Η δίκη δεν προχωράει. Δεν θα μιλήσω για αυτό. Δεν βλέπω να υπάρχει λύση. Δεν βλέπω από κανέναν αρμόδιο να κάνει κάτι για να προχωρήσει η δικη. Με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν φέρει καμία ευθυνη.

Ζητάω ως πολίτης και ως μητέρα, όποιος αρμόδιος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, να μου δώσουν απάντηση. Ειναι μία πολιτική δολοφονία. Γιατί αυτή η καθυστέρηση; Κυκλοφορούμε στον ίδιο δρόμο, στο δρόμο του Παύλου, εκεί που άφησε το αίμα του, εκεί που τον δολοφόνησαν. Και δυστυχώς πρέπει να τους ανεχόμαστε και να τους βλέπουμε, γιατί είναι ελεύθεροι", είπε στην ολιγόλεπτη παρέμβασή της.

Από την πλευρά, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος των Αιγύπτιων αλιέων που δέχθηκαν επίθεση στο Πέραμα, ζήτησε "την άμεση και οριστική μεταφορά της δίκης, την αποκλειστική χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων του Εφετείου της Αθήνας, αλλά και την απαλλαγή των δικαστών και των εισαγγελέων της έδρας από άλλες δίκης".

 

Αναφέρθηκε δε αναλυτικά στην πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλου, λέγοντας: "Είναι θεσμική ασέβεια να μιλάει για διαρροές στον Τύπο, όταν η ίδια η πρόεδρος της έδρας έχει δημόσια αναφέρει ότι πρέπει να αλλάξει η αίθουσα διεξαγωγής της δίκης.

 

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη δύο φορές δημόσια επεσήμανε την ακαταλληλότητα της αίθουσας του Κορυδαλλου, την ανάγκη μεταφοράς στο Εφετείο και της αποκλειστικής απασχόλησης των δικαστών και εισαγγελέων που απασχολούνται στην παρούσα δίκη". Υπογράμμισε τέλος, πως ο καθορισμός αίθουσας δεν αποτελεί παρέμβαση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, από τους 69 κατηγορούμενους στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις έχουν εμφανιστεί μόλις έξι, ενώ τους τελευταίου πέντε μήνες η δίκη ουσιαστικά δεν διεξάγεται λόγω της αποχής των δικηγόρων.

 

Μάλιστα, από τις 63 δικάσιμοι που έχουν γίνει, αρκετές από αυτές ήταν απλά για να διακόψει η δίκη για άλλη ημέρα, ενώ οι προγραμματισμένες δικάσιμοι που δεν έγιναν εξαιτίας της αποχής ανέρχονται στις 45. Την ίδια ώρα, η διαδικασία έχει σταματήσει στον 17ο μάρτυρα από τους συνολικά 145.

Μεταξύ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής που μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου, ήταν και ο Ανδρ. Τζέλης, που εκπροσωπεί την οικογένεια Φύσσα. "Σχεδόν 14 μήνες μετά, είναι μια κοροϊδία, ένας εμπαιγμός. Αυτό το μπαλάκι που υφιστάμεθα προκαλεί γέλιο και βαθιά θλίψη. Ακούσαμε χθες τον υπουργό Δικαιοσύνης και αισθάνομαι ότι μας κοροϊδεύουν.

 

Δυστυχώς κοροϊδεύουν και κάποια άλλη που κάθεται μια θέση δίπλα σε μένα. Τη μητέρα του Παύλου. Το βασικότερο είναι οι δικάσιμοι. Η αποκλειστική απασχόλησης των δικαστών σε αυτή την τεράστια δίκη. Πριν μια βδομάδα είμαστε στον 7ο του Εφετείου σε καλό κλίμα και μιλήσαμε για προσδιοριστούν 12 δικάσιμοι το μήνα. Τελικά ανακοινώθηκαν 5. Όλοι αυτοί οι εμπαιγμοί αφήνουν κάποιους να βγουν από τα λαγούμια τους".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ