Ιαπωνία: Λεπτό προς λεπτό η περιπέτεια του 7χρονου που άφησαν οι γονείς του μόνο στο δάσος & ξαναβρέθηκε σε 1 εβδομάδα

Σώος και αβλαβής βρέθηκε ο επτάχρονος Γιαμάτο Τανούκα, τον οποίο είχαν εγκαταλείψει οι γονείς του μέσα σε ένα πυκνό δάσος επειδή ήταν… άτακτος!

Επί μία εβδομάδα η εξαφάνισή του προκάλεσε μια μαζική επιχείρηση έρευνας που κράτησε τη χώρα με κομμένη την ανάσα.

Ο επτάχρονος βρέθηκε σε κτίριο μιας ιαπωνικής στρατιωτικής βάσης, σε απόσταση περίπου 4 χλμ. από το σημείο όπου είχε εξαφανιστεί το περασμένο Σάββατο, όταν οι γονείς του τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου για παραδειγματισμό επειδή πετούσε πέτρες σε αυτοκίνητα, σύμφωνα με πληροφορίες.
 
«Ένας από τους στρατιώτες μας ετοιμαζόταν για ασκήσεις σήμερα το πρωί και άνοιξε την πόρτα ενός κτιρίου στη βάση, και ήταν εκεί», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση NHK ένα μέλος των Δυνάμεων Αυτο-άμυνας της Ιαπωνίας.

«Όταν ρώτησε “Είσαι ο Γιαμάτο;” το αγόρι απάντησε ναι. Έπειτα είπε ότι πεινούσε, έτσι ο στρατιώτης του έδωσε λίγο νερό, ψωμί και ριζογκοφρέτες».

Ο Γιαμάτο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά φαίνεται υγιής εκτός από τη χαμηλή θερμοκρασία σώματος και θα παραμείνει εκεί στη διάρκεια της νύχτας για προληπτικούς λόγους, δήλωσε ένας γιατρός σε συνέντευξη Τύπου.


 
Κλαίγοντας ο Τακαγιούκι Τανούκα, ο πατέρας του αγοριού, ευχαρίστησε τους διασώστες για τις προσπάθειές τους και ζήτησε συγγνώμη για τη φασαρία που προκάλεσε.

«Σκεφτήκαμε τι κάναμε και ήταν πράγματι ακραίο», είπε ο Τανούκα, με τρεμάμενη φωνή.

«Εμείς – καλά, τον αγαπούσαμε και πριν, αλλά ελπίζω ότι θα του δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη προσοχή τώρα», είπε.

Οι γονείς του Γιαμάτο είχαν δηλώσει αρχικά ότι εξαφανίστηκε ενώ η οικογένεια βρίσκονταν σε πεζοπορία για να μαζέψει άγρια χόρτα, αλλά αργότερα είπαν στην αστυνομία ότι τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου για παραδειγματισμό επειδή πετούσε πέτρες σε ανθρώπους και αυτοκίνητα.

Είπαν ότι όταν επέστρεψαν με το αυτοκίνητο λίγα λεπτά αργότερα το αγόρι είχε εξαφανιστεί. Η περιοχή είναι τόσο απομακρυσμένη που οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι σπάνια περνούν από εκεί.
 
Το αγόρι κατάφερε με κάποιο τρόπο να επιβιώσει για σχεδόν μία εβδομάδα σε μια περιοχή με πυκνό δάσος, όπου η θερμοκρασία τη νύχτα πέφτει έως και τους 7 βαθμούς Κελσίου και όπου είχε σημειωθεί έντονη βροχόπτωση, παρά το ότι φορούσε μόνο ένα μπλουζάκι και τζιν παντελόνι.

Ο Γιαμάτο είπε πως «περπάτησε μέσα από τα βουνά» έως ότου έφθασε στο κτίριο, το οποίο δεν ήταν κλειδωμένο. Ήπιε νερό από μια κοντινή βρύση και κοιμήθηκε πάνω σε στρώματα που ήταν απλωμένα στο πάτωμα.

Η έρευνα για τον Γιαμάτο κράτησε σε αγωνία την Ιαπωνία. Στο κορύφωμά της, πολλές εκατοντάδες διασώστες προχωρούσαν φωνάζοντας το όνομά του ανάμεσα σε πυκνούς θάμνους, μαζί με στρατιώτες με μοτοσικλέτες και έφιππη αστυνομία.

Ενημερωτικές εκπομπές αναφέρονταν τακτικά στα νεότερα των ερευνών στη διάρκεια της εβδομάδας και το NHS έστειλε έκτακτη είδηση μόλις εντοπίστηκε ο Γιαμάτο.

Το επεισόδιο προκάλεσε καταιγισμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους περισσότερους χρήστες να ανεβάζουν επικριτικά σχόλια για την απερισκεψία των γονέων. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ