Μίκης Θεοδωράκης: «Θα ήθελα να πάρω ένα καλάσνικοφ και να κατέβω στις πλατείες» (βίντεο)

Αν ο Μίκης Θεοδωράκης μπορούσε σήμερα να περπατήσει, τότε θα έπαιρνε ένα καλάσνικοφ και θα κατέβαινε στις πλατείες γιατί «εδώ που φτάσαμε χρειάζεται επανάσταση».

Τα παραπάνω ανέφερε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, μιλώντας το Σάββατο από  την πατρίδα του, τα Χανιά, εκεί όπου ταξίδεψε και τιμήθηκε από τον Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στην ομιλία που έδωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε προς τιμήν του στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά, ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για τις αναμνήσεις που έχει από την Κρήτη, για τα τραγούδια του, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας και τις δυσκολίες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Αφού επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να είναι αυτάρκης καθώς έχει μεγάλο πλούτο που θέλουν να τον αρπάξουν οι ξένου, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εδώ που φτάσαμε, εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση». 

Και υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου, που είχε κατακλύσει ασφυκτικά την αίθουσα, συμπλήρωσε πως λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει και να πάρει ένα καλάσνικοφ να κατεβεί στις πλατείες.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η νεανική ομάδα Paspartou απέδωσε γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ εκτός προγράμματος και την ώρα που έφευγε ο Μίκης Θεοδωράκης τον περίμεναν για να του δώσουν ένα δώρα και αυτός ίσως τους έδωσε το μεγαλύτερο που μπορούσε: τους διηύθυνε σε ένα από τα τραγούδια του.

Πηγή: flashnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ