Και οι άνδρες προσποιούνται οργασμό! Τι γράφει ο Θάνος Ασκητής για ένα "προνόμιο" καθαρά γυναικείο ως τώρα

Χαλαρώστε... Και έπειτα φέρτε στον νου μια ωραία εικόνα: αυτή της Σάρον Στόουν! 

Από την εποχή των 90s, του «Βασικού Ενστίκτου» δηλαδή, όταν απλώς σταύρωνε αισθησιακά τα πόδια μπροστά στον έκθαμβο Μάικλ Ντάγκλας και άλλαζε για πάντα την ιστορία του σινεμά! Αυτή λοιπόν η υπέροχη κυρία είπε κάποτε κάτι που «έγραψε»: «Μπορεί οι γυναίκες να προσποιούνται έναν οργασμό, οι άνδρες όμως μπορούν να προσποιηθούν μια ολόκληρη σχέση».

Να όμως που κύλησε πολύς χρόνος από τότε, μπήκαμε στον 21ο αιώνα και έρχεται ένας ακόμη... μύθος να καταρριφθεί, καθώς ψιθυρίζεται έντονα ότι και οι άνδρες είναι σε θέση να υποκρίνονται πότε-πότε τον οργασμό τους! Κάπως έτσι, η υπόθεση ότι η προσποίηση οργασμού αποτελεί τεχνική γένους θηλυκού εξασθενεί, αφού, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, και οι άνδρες προσποιούνται. Μάλιστα οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι προσποιούνται περίπου στο 1/4 των σεξουαλικών τους συνευρέσεων. Αμέτρητες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και περιοδικά παρουσιάζουν γλαφυρά γιατί και πώς το κάνουν οι γυναίκες, καθώς και το άγχος των ανδρών αν το βογκητό που άκουσαν ήταν πραγματικής ικανοποίησης ή αποτέλεσμα υπερβολής και προσποίησης. Ισως να θυμάστε κιόλας την ταινία «Οταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», όπου η Μεγκ Ράιαν έκανε άνδρες και γυναίκες, θαμώνες του εστιατορίου, να την κοιτάζουν έκπληκτοι την ώρα που προσποιούνταν οργασμό.

Γιατί οι άνδρες προσποιούνται τον οργασμό τους;

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, και οι άνδρες έχουν αρχίσει να διεκδικούν «μερίδιο» από παρόμοιες πρακτικές επιτάχυνσης της σεξουαλικής επαφής.  Μέχρι πρότινος οι έρευνες επικεντρώνονταν στις γυναίκες, ίσως επειδή θεωρείτο αδύνατο για τους άντρες να κάνουν κάτι τέτοιο, βασιζόμενοι στην υπόθεση ότι ο ανδρικός οργασμός συνοδεύεται συνήθως από εκσπερμάτιση. Ως εκ τούτου, η υπόθεση της ανδρικής προσποίησης φάνταζε μάλλον αδύνατη, τουλάχιστον στα μάτια των γυναικών: «Πώς ένας άνδρας να προσποιηθεί αφού το σπέρμα είναι κάτι που φαίνεται;». Η απάντηση είναι απλή: μέσω του κολπικού σεξ. Μάλιστα, είναι πολύ πιο εύκολο όσοι φοράνε προφυλακτικό να προσποιηθούν, αφού πολύ απλά το βγάζουν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η συνουσία και το πετάνε στα σκουπίδια. Αυτό ισχύει ακόμα και για εκείνους που χρησιμοποιούν διάφορα εφέ σωματικά, φωνητικά και λεκτικά, όπως η πιο γρήγορη κίνηση, βογκητά ή λένε απλά ότι φτάνουν σε οργασμό… Συγκεκριμένα, και για να δώσω ένα πιο ρεαλιστικό παράδειγμα, ένας ασθενής μού ανέφερε ότι είναι σίγουρος ότι η γυναίκα του δεν έχει καταλάβει ότι προσποιείται. Η σιγουριά του αυτή προερχόταν από το γεγονός ότι η σύζυγος έχει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα κολπικών υγρών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Ετσι, ολοκληρώνοντας μέσα της δεν χρειάζεται εκείνη να δει τα «αποδεικτικά στοιχεία».

Στερεοτυπικά, ο ανδρικός οργασμός θεωρείται εύκολος και φυσικός, ενώ αντίθετα ο γυναικείος αποτελεί περίπλοκο προϊόν της ανδρικής «δουλειάς» και δεξιότητας πάνω στο σώμα της. Ο οργασμός και η εκσπερμάτιση συνήθως σηματοδοτούν το τέλος της σεξουαλικής πράξης. Για να χαρακτηριστεί, δε, ως «δίκαιη» η σεξουαλική πράξη, χρειάζεται να εμπεριέχει την ευχαρίστηση και τον οργασμό και των δύο συντρόφων, ενώ η έλλειψη αμοιβαιότητας αποτελεί πρόβλημα. Υπό αυτή την έννοια, οι άνδρες συχνά αισθάνονται πίεση να ανταποκριθούν στον καθιερωμένο σεξουαλικό τους ρόλο. Ετσι, προσποιούνται οργασμό στην προσπάθεια να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα ανταλλαγής και ευχαρίστησης, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες της συντρόφου και αποφεύγοντας αρνητικά συναισθήματα που θα προέκυπταν, όπως το να πιστέψει ότι δεν είναι επιθυμητή.

Στην ουσία, θεωρείται ότι ο βασικός λόγος που και τα δύο φύλα προσποιούνται είναι η υποστήριξη της αυτοεκτίμησης του/της συντρόφου. Επομένως, αυτή η πρακτική δεν οδηγεί αναπόφευκτα στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας δεν επιθυμεί την παρτενέρ του. Αντίθετα, έρευνες δείχνουν ότι η ανδρική προσποίηση συνδέεται με μεγαλύτερα επίπεδα σχεσιακής ικανοποίησης. Οι άνδρες αισθάνονται καλά όταν προσφέρουν απόλαυση στην ερωτική σύντροφο, είτε από αγάπη και γενναιοδωρία, είτε επειδή αυτή η πράξη τους τους δίνει μια έμμεση διαβεβαίωση για τη σεξουαλική τους επάρκεια, οδηγώντας τους να συσχετίζουν αυτή την επιβράβευση με τη σεξουαλική δραστηριότητα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και άλλοι διάφοροι λόγοι που και οι άνδρες προσποιούνται:

Ο πρώτος και βασικός είναι για να τελειώσουν την πράξη και να καταστείλουν τυχόν συναισθήματα ντροπής που μπορεί να προκύψουν, επειδή είτε δεν μπορούν να ολοκληρώσουν, είτε αισθάνονται ότι θα τους πάρει αρκετή ώρα ή απλά γιατί δεν επιθυμούν να συνεχιστεί άλλο το σεξ. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όταν ένας άνδρας έχει πιει λιγάκι παραπάνω, για παράδειγμα, αφού το αλκοόλ επηρεάζει τον οργασμό και τον καθυστερεί!  Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις που οι άνδρες προσποιούνται επειδή δεν θέλουν τελικά και τόσο να κάνουν σεξ ή δεν επιθυμούν ιδιαίτερα την παρτενέρ τους.  Ορισμένες ακόμη φορές, οι άνδρες πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα βελτιώσουν την ποιότητα της σεξουαλικής επαφής, αφού θα της δώσουν ένταση και θα κάνουν τη σύντροφο να νιώσει καλά.


Αρνητικές επιπτώσεις της προσποίησης στη σχέση

Η προσποίηση, όταν η σεξουαλική δραστηριότητα ή η σχέση δεν είναι ευχάριστες, έχει και αρνητικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, ο άνδρας μπορεί να μη διεγείρεται από τη σύντροφο και τα σεξουαλικά τους παιγνίδια, αλλά να μην είναι σε θέση να το εκφράσει ή να αποφεύγει να το συζητήσει μαζί της. Ετσι, εγκλωβίζεται και θα μπορούσαμε να πούμε ακόμη ότι βολεύεται σε έναν φαύλο κύκλο που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, αφού προτιμά την προσποίηση από την επικοινωνία. Παρ’ όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι ο βασικός λόγος που το κάνουν αυτό και τα δύο φύλα είναι για να μην «ανησυχήσουν» και πλήξουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του συντρόφου τους.  Οι άνδρες φαίνεται πια ότι μπορούν να δημιουργούν στο αντίθετο φύλο τα ίδια ερωτήματα που βασανίζουν τους ίδιους εδώ και χρόνια, αφού τελικά η προσποίηση είναι unisex προνόμιο - ή μήπως τελικά ήταν ανέκαθεν;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ