Βενεζουέλα: Πράσινο φως με 1,3 εκ. υπογραφές για δημοψήφισμα από την αντιπολίτευση - Απομακρύνεται ο Μαδούρο;

Το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με σκοπό την απομάκρυνση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο εξασφάλισε η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) της Βενεζουέλας επικύρωσε την Τρίτη τη συγκέντρωση 1,3 εκατομμυρίων υπογραφών από σχεδόν δύο εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του συνασπισμού «Στρογγυλή Τράπεζα για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD), που έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Για το ξεκίνημα της διαδικασίας απαιτείτο η συγκέντρωση τουλάχιστον 200.000 υπογραφών.

«Έχουμε τις υπογραφές, είναι εξαπλάσιες από όσες χρειάζονται για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του MUD Χεσούς Τορεάλμπα.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος Μαδούρο χαρακτήρισε «άκυρο» κάθε δημοψήφισμα για την απομάκρυνσή του και απέκλεισε την ιδέα να αποτελέσει μια βάση διαλόγου με την αντιπολίτευση.

«Η επιλογή ενός δημοψηφίσματος που μπορεί να είναι αναιρετικό ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι μια βάση διαλόγου» με την αντιπολίτευση, δήλωσε ο βενεζουελάνος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Περισσότερο από το 30% αυτής της λίστας είναι παράνομο και αμφισβητήσιμο» και το κάλεσμα σε δημοψήφισμα είναι «άκυρο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ