Βαριά η καμπάνα για το ντόπινγκ στην Σαράποβα: 2 χρόνια εκτός τένις

Με δύο χρόνια αποκλεισμό από το τένις τιμωρήθηκε η Μαρία Σαράποβα, για το θετικό της δείγμα σε απαγορευμένη ουσία, από τη διεθνή επιτροπή του αθλήματος.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια του τένις είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα στις αρχές Μαρτίου, όταν η ίδια αποκάλυψε ότι είχε βρεθεί θετική στην ουσία meldonium, σε έλεγχο κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Οπεν. Πλέον, με την απόφαση αυτή, δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες έως τις 26 Ιανουαρίου του 2018.

Η 29χρονη έχει δηλώσει ότι χρησιμοποιούσε την ουσία από το 2006- με το όνομα mildronate- όταν τη συνταγογράφησε ο γιατρός της, για να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές αρρυθμίες και ιστορικό διαβήτη στην οικογένειά της. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τα δύο ονόματα της ουσίας και ότι είχε μπει στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ, μέχρι τη στιγμή που έλαβε την επιστολή που την ενημέρωνε για το θετικό της δείγμα.

H Σαράποβα ήδη δήλωσε ότι θα προσφύγει άμεσα στο CAS, για να ασκήσει έφεση κατά της τιμωρίας της.

«H ITF ξόδεψε πολύ χρόνο και χρήματα προσπαθώντας να αποδείξει ότι εσκεμμένα παραβίασα τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ και κατέληξε ότι δεν το έκανα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ITF ζήτησε από την δικαστική επιτροπή να με τιμωρήσει για τέσσερα χρόνια, κάτι που απορρίφθηκε», ανέφερε σε δήλωσή της η Ρωσίδα μόλις έγινε γνωστή η απόφαση.

«Δεν μπορώ να δεχθώ την άδικα σκληρή ποινή του διετούς αποκλεισμού», τόνισε. «Θα προσφύγω αμέσως στο CAS. Μου έχει λείψει το τένις και οι εκπληκτικοί θαυμαστές μου, που είναι οι καλύτεροι και πιο αφοσιωμένοι στον κόσμο. Εχω διαβάσει τα γράμματά σας και τις αναρτήσεις στα στα social media. Η αγάπη και υποστήριξή σας με κράτησε αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Σκοπεύω να υποστηρίξω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό και για αυτό θα πολεμήσω για να επιστρέψω στο κορτ όσο το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ακόμη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ