Ταινίες εβδομάδας: Δυνατά θρίλερ, περιπέτειες & δραματικές κομεντί στις οθόνες μας

Απ'όλα έχουν οι επιλογές για τους σινεφίλ αυτήν την εβδομάδα!

Warcraft: Η σύγκρουση δύο κόσμων / Warcraft: The Beginning 

Του Ντάνκαν Τζόουνς.
Με τους Τράβις Φίμελ, Μπεν Φόστερ, Πόλα Πάτον, Ρουθ Νέγκα 
Περιπέτεια φαντασίας, 2016, ΗΠΑ/Κίνα/Καναδάς, 123’.

 Για όλες τις καθυστερήσεις στην παραγωγή και τις προσδοκίες μεγατόνων λόγω κληρονομιάς, το «Warcraft» είναι ένα θαύμα. Χρειάζεται κάνα τεταρτάκι για να συστήσει ονόματα, μέρη, συμμαχίες και αντιπαλότητες και να πιάσει ρυθμό, αλλά από κει και πέρα στροβιλίζεται ανάμεσα στη σύγκρουση, στον έρωτα, στο θέαμα, στο χιούμορ και, τολμώ να πω, στη συγκίνηση. Δεν έχω παίξει ποτέ WoW, αλλά ως κινηματογραφική μεταφορά είναι με το παραπάνω τίμια. 

Truman

Του Σες Γκάι. 
Με τους Χαβιέρ Κάμαρα, 
Ρικάρντο Νταρίν
Δραματική κομεντί, 2015,
 Ισπανία/Αργεντινή, 108’.

 Ενας άντρας επιστρέφει στην Ισπανία για να αποχαιρετήσει τον ετοιμοθάνατο φίλο του: η περίληψη μπορεί να παραπέμπει σε «βαριά» ταινία, πρόκειται όμως για γλυκύτατη ιστορία, με σωστές δόσεις πίκρας και χιούμορ, η οποία αξιοποιεί τις υπέροχες ερμηνείες των πάντα αξιόπιστων Χαβιέρ Κάμαρα και Ρικάρντο Νταρίν. Η έλλειψη οικονομίας στο πρώτο μισό ευτυχώς αντισταθμίζεται στη συνέχεια με μια ιδεολογική σχεδόν επιμονή για αποφυγή παρελθοντικής παράθεσης, κλισέ και μελοδράματος. Ταπεινό και αποτελεσματικό.

Η συμμορία των μάγων 2 / Now you See me 2 

Του Τζον Μ. Τσου. Με τους Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Γούντι Χάρελσον, Μαρκ Ράφαλο, Λίζι Κάπλαν
Δράσης, 2016, ΗΠΑ, 129’. 

 Οχι ότι χρειαζόταν σίκουελ η πρώτη «Συμμορία», αλλά το έφτιαξαν και είναι η ίδια ακριβώς φούσκα με την πρώτη, μόνο που τώρα είναι ατελείωτη.

 

Οιδιπόδειο αλά γαλλικά / Lolo 

Της Ζιλί Ντελπί. 
Με τους Ζιλί Ντελπί, 
Ντανί Μπουν, Καρίν Βιάρ
Κομεντί, 2015, Γαλλία, 99’.

 Μια σαράντα-και-κάτι γυναίκα δεν υπολογίζει τη σατανικότητα του 19χρονου κανακάρη της, όταν εκείνη ερωτεύεται έναν άντρα. Ακόμα κι αν το σινεμά της Ζιλί Ντελπί δεν πρόκειται να μείνει στην ιστορία για την καινοτομία του, αν μη τι άλλο κερδίζει πόντους για την αγάπη της για το χύμα χιούμορ, την απενοχοποίηση της γυναικείας σεξουαλικότητας, τη σκανταλιά γενικότερα και την πεισματική σχεδόν διάθεση για αυτοσαρκασμό.

Με απόκρυψη / El desconocido 

Του Ντάνι ντε λα Τόρε. Με τους Λουίς Τοσάρ, Ελβίρα Μίνγκεθ
Θρίλερ, 2015, Ισπανία, 102’.

 Ενας πατέρας δέχεται τηλεφώνημα από έναν άγνωστο, ο οποίος τον απειλεί ότι θα ενεργοποιήσει τη βόμβα κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου του (στο οποίο επιβαίνουν και τα δύο παιδιά του), αν δεν μεταφέρει ένα συγκεκριμένο ποσό στον λογαριασμό του. Ενα θρίλερ με προοπτικές και μερικές δυνατές στιγμές, όπου όλα είναι κατασκευασμένα για να εντείνουν το άγχος (ο κακός στο τηλέφωνο βγάζει τα πνευμόνια του από τις φωνές, ο σχεδιασμός ήχου αναδεικνύει τη φασαρία από το παραμικρό, η κάμερα στριφογυρίζει με μανία), αλλά τελικά συνδράμουν στον εκνευρισμό και όχι στον τρόμο. 

Το κάλεσμα 2 / The Conjuring 2 

Του Τζέιμς Γουάν. 
Με τους Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον
Τρόμου, 2016, ΗΠΑ, 133’. 

Σίκουελ για την ταινία τρόμου, όπου το πρωταγωνιστικό ζευγάρι πηγαίνει στο Βόρειο Λονδίνο για να βοηθήσει μια μητέρα με τέσσερα παιδιά που ζουν σε στοιχειωμένο σπίτι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ