Τον κατέδωσε η ίδια του η μάνα: Ο δολοφόνος & βιαστής 6χρονου & 4χρονου πρόσφυγα στο εδώλιο

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα παρουσιαστεί ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας δύο μικρών παιδιών, ένα εκ των οποίων ήταν μικρός πρόσφυγας που είχε απαχθεί τον Οκτώβριο, μπροστά από το κέντρο καταγραφής αιτούντων πολιτικό άσυλο στο Βερολίνο.

Ο Σίλβιο Σ., 32 ετών την εποχή που διαπράχθηκαν τα εγκλήματα, θα λογοδοτήσει για τις δολοφονίες του 6χρονου Ελίας και του 4χρονου Βόσνιου Μοχάμεντ, ο οποίος είχε κακοποιηθεί και σεξουαλικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει ως τα τέλη Ιουλίου, έχει προκαλέσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και αναμένεται να καλυφθεί διεξοδικά, κυρίως λόγω των συνθηκών που αφορά τον φόνο του μικρού Βόσνιου, ο οποίος ζούσε με τη μητέρα του και τα άλλα δύο αδέλφια του αναμένοντας τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στο Βερολίνο.

Το παιδί είχε απαχθεί την 1η Οκτωβρίου μπροστά από τα γραφεία της υπηρεσίας για την καταγραφή αιτούντων Lageso. Ο δολοφόνος φέρεται να επωφελήθηκε από το χάος που επικρατούσε για να τ’ αρπάξει και να το μεταφέρει στην κατοικία του στο Νίντεργκερστντορφ, μία κοινότητα κοντά στο Βερολίνο.

Εκείνη την εποχή το Βερολίνο, αλλά κι η υπόλοιπη Γερμανία έπρεπε άμεσα ν’αντιμετωπίσει τα αλλεπάλληλα κύματα αποκαμωμένων και άπορων προσφύγων, που έφθαναν κατά χιλιάδες στη χώρα έπειτα από μία οδύσσεια διαμέσου των Βαλκανίων και της Αυστρίας. Το Βερολίνο ειδικά είχε επικριθεί για την έλλειψη μέριμνας προς τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι χρειάζονταν να περιμένουν ημέρες, ή κι εβδομάδες, κάτω από άθλιες συνθήκες, για να εξετασθεί ο φάκελος με το αίτημά τους.

Ο Σίλβιο Σ. κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση κατά το μικρού Βόσνιου, τον οποίο μετά στραγγάλισε με μία ζώνη, φοβούμενος ότι ο πατέρας του—που ζούσε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου—θα άκουγε τις φωνές και τα κλάμματα του Μοχάμεντ.

Λίγες εβδομάδες αργότερα οι εικόνες από τις λήψεις από κάμερες που είχε δημοσιεύσει η αστυνομία είχε θορυβήσει τους γονείς του δράστη, με τη μητέρα του να τηλεφωνεί στις αρχές για να καταδώσει τον γιό της, ο οποίος συνελήφθη τελικά στις 29 Οκτωβρίου.

Την επαύριο της σύλληψής του ομολόγησε πως είχε σκοτώσει και δεύτερο παιδί, τον Ελίας, που είχε εξαφανισθεί από την παιδική χαρά μπροστά στην πολυκατοικία του στο Πότσνταμ και βρέθηκε θαμμένο σε έναν κήπο στα νότια του Βερολίνου, που ανήκει στον κατηγορούμενο.

Πηγή: News247.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ