Αποκεφάλισαν Καναδό όμηρο γιατί δεν πλήρωσε 21,5 εκ. δολ. λίτρα - Τον απήγαγαν απο πολυτελές resort

Οι αρχές των Φιλιππίνων επιβεβαίωσαν σήμερα την εκτέλεση του καναδού Ρόμπερτ Χολ από την εξτρεμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Ο Χολ ήταν ο δεύτερος καναδός όμηρος που αποκεφαλίστηκε από την Αμπού Σαγιάφ μέσα στο διάστημα των δύο τελευταίων μηνών, αφού δεν καταβλήθηκαν λύτρα. Ο Τζον Ρίντσελ, που ήταν διευθυντικό στέλεχος ορυχείων αποκεφαλίστηκε τον Απρίλιο. Ο Χολ είχε απαχθεί μαζί με τρεις άλλους ανθρώπους από ένα πολυτελές θέρετρο στο νησί Σαμάλ. Ένας Νορβηγός και μια Φιλιππινέζα πιστεύεται πως συνεχίζουν να είναι όμηροι της οργάνωσης.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων καταδίκασε σήμερα την εκτέλεση και εξέφρασε τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του Χολ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προεδρικού γραφείου Χερμίνιο Κολόμα. «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την βάρβαρη δολοφονία του Ρόμπερτ Χολ, καναδού υπηκόου, που κρατείτο όμηρος από την οργάνωση Αμπού Σαγιάφ στο (νησί) Σούλου τους τελευταίους εννιά μήνες», ανέφερε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακίνο σε ανακοίνωσή του.

Η Αμπού Σαγιάφ είχε ζητήσει αρχικά λύτρα 1 δισεκ. πέσος (21,7 εκατ. δολάρια) για καθέναν από τους ομήρους, αλλά στις αρχές του 2016 μείωσε το ποσό που αξίωνε στα 300 εκατ. πέσος.

Μέσα ενημέρωσης των Φιλιππίνων μετέδωσαν ότι ο Αμπού Ραάμι, ένας εκπρόσωπος της Αμπού Σαγιάφ, επιβεβαίωσε την εκτέλεσή του λίγο μετά την παρέλευση της προθεσμίας που είχε ορίσει στο τελεσίγραφο που είχε θέσει τον Μάιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ