Την επόμενη εβδομάδα θα εκταμιευθούν τα 7,5 δισ. ευρώ από τον ESM

Το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα εγκρίνει την Παρασκευή την εκταμίευση της υποδόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι την Τετάρτη, όπως αναφέρει το Reuters.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, που διοικούν τον ESM, θα εγκρίνουν -πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup- το επικαιροποιημένο μνημόνιο, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση.

 

Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, που διοικούν τον ESM, θα βρίσκονται στο Λουξεμβούργο την Πέμπτη για την ετήσια συνέλευσή τους και πρόκειται να εγκρίνουν το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την Ελλάδα μετά την υιοθέτηση των συμφωνηθέντων από τη χώρα. Η έγκριση του επικαιροποιημένου μνημονίου θα ανοίξει τον δρόμο στην εκταμίευση της δόσης από τον ESM. 

 

Τα 7,5 δισ. αποτελούν μέρος από τα 10,3 δισ. ευρώ που θα λάβει συνολικά η Ελλάδα μετά τη συμφωνία με τους δανειστές της τον Μάιο. Τα υπόλοιπα 2,8 δισ. θα καταβληθούν τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ