Μύρισε Κέρκυρα: Λαχταριστές κρέπες με πικάντικη στραπατσάδα & σπανάκι από τον μοναδικό Γιάννη Λουκάκο

Μια  γευστικότατη επιλογή για το μεσημεριανό σας.

ΥΛΙΚΑ

    Για τη στραπατσάδα και τη γέμιση

    5 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
    150 γρ. γιαούρτι
    5 γρ. κύμινο, σπόροι, ελαφρώς σπασμένοι
    5 γρ. σπόροι μουστάρδας
    2 γρ. κόλιανδρος , τριμμένος
    5 γρ. κουρκουμάς
    30 γρ. ελαιόλαδο
    30 γρ. βούτυρο
    120 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
    300 γρ. σπανάκι
    12 αυγά
    80 γρ. γάλα
    αλάτι
    Για τις κρέπες

    180 γρ. γάλα
    90 γρ. κρέμα γάλακτος
    125 γρ. αυγά
    10 γρ. ηλιέλαιο
    15 γρ. ζάχαρη
    2 γρ. αλάτι
    125 γρ. αλεύρι σκληρό
    βούτυρο για το τηγάνι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη στραπατσάδα και τη γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο, αλατίζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και καβουρδίζουμε το κύμινο και τους σπόρους της μουστάρδας αρχικά και έπειτα συνεχίζουμε προσθέτοντας τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά. Αποσύρουμε τα μπαχαρικά σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το σπανάκι, το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αποσύρουμε το μίγμα σε ένα πιάτο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χύνουμε το μείγμα του αυγού στο σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η στραπατσάδα να γίνει απαλή και κρεμώδης. Ψιλοκόβουμε το μίγμα με το σπανάκι, το στραγγίζουμε από τα υγρά του και το ανακατεύουμε με τη στραπατσάδα. Γεμίζουμε τις κρέπες με τη στραπατσάδα και σερβίρουμε με το αρωματικό γιαούρτι.

Για τις κρέπες

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σουρώνουμε σε σήτα. Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και 8 ώρες. Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι. Χύνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντάς τες με λαδόκολλα.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ