Όλες οι φωτό & τα βίντεο από τις συγκεντρώσεις #Παραιτηθείτε σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα για να συμμετάσχει στην κίνηση «Παραιτηθείτε».

Περισσότερα από 7.000 έως 8.000 άτομα συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στη διαδήλωση κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Μάλιστα, από τα μεγάφωνα μεταδίδονταν αποσπάσματα από παλαιότερες ομιλίες του πρωθυπουργού, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, με έμφαση στις υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποίησε.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες, ενώ και αρκετές σφυριχτές έκαναν την εμφάνισή τους.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν μεταξύ άλλων η Ζέτα Μακρή, η Άννα Παναγιωταρέα, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Αργύρης Ντινόπουλος και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παραιτηθείτε με φόντο... τον Λευκό Πύργο

Με κεντρικό σύνθημα «ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, ούτε συνδικάτα, πολίτες μόνο» πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στον Λευκό Πύργο. 

Οι διαδηλωτές έχουν στήσει μικροφωνική εγκατάσταση στο πλακόστρωτο μπροστά στο Λευκό Πύργο, μεταδίδουν μουσική και φωνάζουν συνθήματα με τα οποία καλούν σε παραίτηση την κυβέρνηση, στην οποία βγάζουν συμβολικά «κόκκινη κάρτα», ενώ κατά διαστήματα διαβάζονται αποσπάσματα με τα αιτήματα της πρωτοβουλίας.

«…Ζητάμε μείωση της κρατικής σπατάλης, ζητάμε άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής μας, ζητάμε δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων, άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις αυταπάτες των ανεύθυνων κυβερνώντων, λέμε όχι στο διχασμό και στη δημιουργία ψεύτικων εχθρών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, γιατί η θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη...» ήταν μεταξύ των αποσπασμάτων που ακούστηκαν από τα ηχεία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ