Με υποδοχή άρχοντα ο Γιώργος Παπανδρέου στο Αγρίνιο: Τον έραναν με γαρύφαλλα και γαρδένιες (Φωτό)

Οχι απλό χαιρετισμό αλλά κανονική ομιλία, που διήρκεσε πάνω από μια ώρα, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου στο Αγρίνιο.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε πολλές αναφορές στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν την περίοδο της κυβέρνησής του, λέγοντας:

«Όλοι με πετροβολούσαν. Ο ένας με τα Ζάππεια και ο άλλος με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το σκίσιμο των μνημονίων. Δείτε τι έγινε στις άλλες χώρες. Πολιτικές δυνάμεις, στην Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, συνεργάστηκαν συνδιαπραγματεύτηκαν με την τρόικα και βγήκαν από τα μνημόνια. Αν γίνονταν αυτό σήμερα δεν θα μιλάγαμε για 3ο Μνημόνιο», εξήγησε για να συμπληρώσει «Σκεφτείτε να είχαμε ολόκληρη την διακυβέρνηση ηλεκτρονικά, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έφερε εξοικονόμηση όσο ο ΕΝΦΙΑ».

Ζητώντας να ανοίξουν και νέα πανεπιστήμια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπου θα φοιτούν και ξένοι φοιτητές είπε: «Τώρα μαλώνει η δεξιά συντήρηση με την αριστερή συντήρηση και κανείς δεν μιλά για τα πραγματικά προβλήματα. Να μιλήσουμε λοιπόν γιατί φτάσαμε ως εδώ και τι γίνεται από εδώ και πέρα και αν υπάρχει ελπίδα. Εγώ πιστεύω πως και βέβαια υπάρχει , φτάνει τα παθήματα του παρελθόντος να γίνουν μαθήματα.»

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Παπανδρέου στο κλίμα που επικράτησε στην πολιτική και την κοινωνία την περίοδο 2010 - 2011 επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που πιστεύουν πως το πρόβλημα είναι το Μνημόνιο, καταλογίζοντας παράλληλα τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή η οποία, όπως υποστήριξε, «διπλασίασε το χρέος και πολλαπλασίασε το έλλειμμα».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την σημερινή κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι επιχειρεί ένα ξέπλυμα ευθυνών ενώ κάποιοι έφτιαξαν καριέρες σε βάρος του λαού λέγοντας πως πριν το μνημόνιο δεν υπήρχε πρόβλημα, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος επέλεξε να μην παίξει με τις ζωές 11 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ακόμη ανέφερε για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ήταν και είναι ένα Reality Show με αποτέλεσμα να μας δέσουν με ζουρλομανδύα όπως έγινε με τα σκληρά μέτρα ψηφίστηκαν πριν από δυο εβδομάδες. Μας έδεσαν στην κάθε λεπτομέρεια».

Κατηγόρησε, τέλος, τις κυβερνήσεις μετά από τη δική του για ολιγωρία στις μεταρρυθμίσεις αναφέροντας: «Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε. Πιστεύω όμως πως μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας. Να φέρουμε ξανά την πολιτική στο προσκήνιο με αλλαγή πορείας να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τους άλλους λαούς. Όχι όμως με ψευδοδιλλήματα, με προδότες και σωτήρες αλλά με ένα νέο συμβόλαιο για μια μεγάλη αλλαγή, με την κουλτούρα της συναίνεσης και του διάλογου» για να ολοκληρώσει λέγοντας: «Δεν μπορεί να μιλούν για εκτροπή και εχθρούς του κράτους εκείνοι που φώναζαν να καεί το μπ…. η Βουλή. Αλλά από την άλλη ποια είναι η πρόταση εάν παραιτηθεί η κυβέρνηση; Ας συνεννοηθούμε επιτέλους και αν αυτό δεν μπορεί να γίνει από την κορυφή, ας γίνει από την βάση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ