Κρήτη: Επίθεση λαγοκέφαλων σε 8χρονο κορίτσι - Κατατρόμαξαν όλοι σε παραλία της Ιεράπετρας

Τον τρόμο σκορπούν οι λαγοκέφαλοι στην θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας. 

Tα κοφτερά δόντια τους είδε με τα μάτια του ένα 8χρονο κοριτσάκι από τη Γρά Λυγιά, γράφει η neakriti.gr. Αντιλήφθηκε ενώ πλατσούριζε στο κύμα, 4 μεγάλους λαγοκέφαλους να το πλησιάζουν επικίνδυνα και το έβαλε στα πόδια, ενώ δίπλα του βρισκόταν η μητέρα του και ένα άλλο κοριτσάκι. «Είχαμε πάει για μπάνιο με την 8χρονη κόρη μου και ένα άλλο κοριτσάκι και ενώ τα παιδιά έπαιζαν στην ακρογιαλιά με τα κύματα το ένα παιδί είδε κάποια ψάρια να μας πλησιάζουν και έβαλε τις φωνές. Διαπιστώσαμε ότι ήταν 4 μεγάλοι λαγοκέφαλοι οι οποίοι είχαν φτάσει εκεί που σκάει το κύμα. Δεν δάγκωσαν κανένα, αλλά μας τρόμαξαν γιατί δεν τα έχουμε ξαναδεί έξω στο γυαλό», είπε η κ Βέρα Φραγκιαδάκη- Στρατάκη. «Είδα 4 μεγάλα λαγόψαρα πολύ κοντά μου ενώ έπαιζα στο κύμα με τη φίλη μου και φοβήθηκα πάρα πολύ. Δεν με άγγιξαν γιατί έτρεξα και βγήκα αμέσως από τη θάλασσα», είπε η 8χρονη Αντωνία.

Οι λαγοκέφαλοι που έχουν αυξηθεί επικίνδυνα στη Μεσόγειο θάλασσα, έχουν ξεπεράσει τα 11-12 κιλά και σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν κινηθεί με άγριες διαθέσεις και έχουν καταδιώξει ορισμένους ερασιτέχνες αλιείς, προκειμένου να τους αποσπάσουν όσα ψάρια έχουν ψαρέψει με ψαροντούφεκο. Η τρομακτική εμπειρία ενός ερασιτέχνη ψαρά την περασμένη Τρίτη, στην περιοχή Καλαμάκι της νέας Ανατολής Λασιθίου, καταδεικνύει την ανάγκη λήψης μέτρων από την πολιτεία, που ενώ έχει δεχτεί την πρόταση των επαγγελματιών αλιέων της Ιεράπετρας, να επιδοτηθεί το ψάρεμα των λαγοκέφαλων μέχρι να εξολοθρευτεί ο πληθυσμός τους, η κυβέρνηση απάντηση δεν έχει δώσει, αν και γνωρίζει ότι αυτή τη μέθοδο ακολουθεί με επιτυχία η Κύπρος.

«Θέλω να ενημερώσω όλους εκείνους που ασχολούνται με το ψάρεμα με ψαρετούφεκο, ότι στο εξής πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί γιατί αυτό που έζησα εγώ, δε θα ήθελα να το ξαναζήσει κανείς. Ψάρευα με ψαροντούφεκο 500 μέτρα από την ακτή, κάτω από το Καλαμάκι Νέας Ανατολής, όταν με περικύκλωσαν 25 περίπου λαγόψαρα μέτριου μεγέθους από 3 έως 5 κιλά το καθένα. Προσπαθούσα να τα διώξω με διάφορους τρόπους, χτυπούσα τα χέρια μου, χτυπούσα τα βατραχοπέδιλα, τα τσιμπούσα με τα ψαροντούφεκο, αλλά εκείνα με πλησίαζαν όλο και περισσότερο», περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την περιπέτεια του ο κ Νεκτάριος Χαραλαμπάκης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ