Οι πιο πλούσιοι βασιλιάδες του κόσμου: Η λίστα με του 12 μεγιστάνες - γαλαζοαίματους

Υπάρχουν πλούσιοι και λιγότερο πλούσιοι μονάρχες στον κόσμο. Εδώ η λίστα με τους πλουσιότερους με περιουσίες πολλών δισεκατομμυρίων. 

 

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΠΟΥΜΙΜΠΟΛ ΑΝΤΟΥΛΙΑΝΤΕΧ, ΤΑΙΛΑΝΔΗ- $30 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ


Ο Βασιλιάς της Ταϊλάνδης είναι ο πλουσιότερος βασιλιάς του κόσμου, καθώς και ο σημερινός μονάρχης με τα περισσότερα χρόνια εξουσίας, αφού "μετρά στην πλάτη" του 69 συναπτά έτη.

Η προσωπική του περιουσία, η οποία φθάνει τα 30 δισ. δολάρια έχει χτιστεί μέσω ισχυρών επενδύσεων.

Αναφέρεται συχνά στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους του κόσμου και έχει επενδύσεις σε ομίλους εταιρειών τηλεπικοινωνίας, ΜΜΕ, αεροπορίας, διαφήμισης και χρηματιστηριακών υπηρεσιών.

 

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΟΥΑΛΕΝΤ ΜΠΙΝ ΤΑΛΑΛ ΑΛ ΣΑΟΥΝΤ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ– $23.1 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Σαουδικής Αραβίας και ανιψιός του εκλιπόντος βασιλιά Αμπντάλα μπιν Αμπούλ Αζίζ έχτισε την τρανταχτή περιουσία του μέσω των επενδύσεων στο real estate.

ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΧΑΣΑΝΑΛ ΜΠΟΛΚΙΑΧ, ΜΠΡΟΥΝΕΙ – $20 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Η περιουσία του σουλτάνου προέρχεται από τα πετρελαϊκά αποθέματα της χώρας του.

 

ΣΕΙΧΗΣ ΧΑΛΙΦΑ ΜΠΙΝ ΖΑΓΕΝΤ ΑΛ ΝΑΓΙΑΝ, ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ – $18 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Ο Χαλιφά Μπιν Ζαγέντ αλ Ναγιάν, πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι επίσης ο εμίρης του Αμπου Ντάμπι. Η οικογένεια του Σεϊχη έχει περιουσία ύψους 150 δισ. δολαρίων, παρά το γεγονός ότι η προσωπική περιουσία του ίδιου εκτιμάται στα 18 δισ. δολάρια.

 

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΝ ΑΝΤΑΜ Β', ΛΙΧΝΕΣΤΑΙΝ – $3.5 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Πρίγκιπας Χανς Ανταμ Β'- γεννημένος με το...απλό όνομα Γιοχάνες "Χανς" Ανταμ Φερντιναντ Αλόις Γιόζεφ Μαρία Μάρκο ντ' Αβιάνο Πιος του Λιχνεστάιν, Κυριάρχος Πρίγκιπας του Λίχτενσταϊν, Κόμης του Ρίτμπεργκ και Δούκας του Τροπάου και του Γιέγκεντορφ- είναι ένας από τους πλουσιότερους μονάρχες της Ευρώπης.

 

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΖΙΜ, ΜΠΡΟΥΝΕΙ – $5 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Η Αυτού Μεγαλειότης ο Πρίγκιπας Χατζή Αμπντουλ Αζίμ, δευτερότοκος γιος του Σουλτάνου του Μπρουνέι, γνωστός χαϊδευτικά και ως Πρίγκιπας Αζίμ, είναι ο αγαπημένος των παπαράτσι. Ο πρίγκηψ είναι γνωστός για τα κοσμικά πάρτυ του στα οποία συμμετέχουν λαμπροί αστέρες όπως η Mariah Carey, η Sophia Loren και η Janet Jackson.

 

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΟΧΑΜΕΤ ΣΤ', ΜΑΡΟΚΟ – $2.1 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Ο σημερινός βασιλιάς του Μαρόκου. Μαχητής κατά της φτώχιας αποκαλείται και  "Ο Σταυροφόρος των Φτωχών". Σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, ο πλούτος του βασιλιά προέρχεται από μερίδιο 40% που κληρονόμησε στην Societe Nationale d'Investissement (SNI), μία μεγάλη, πρώην κρατική, επενδυτική εταιρεία του Μαρόκου.

 

ΣΕΙΧΗΣ ΤΑΜΙΜ ΜΠΙΝ ΧΑΜΑΝΤ ΜΠΙΝ ΧΑΛΙΦΑ ΑΛ ΤΑΝΙ, ΚΑΤΑΡ – $2 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Ο σημερινός Εμίρης του Κατάρ έγινε, το 2013 ο πιο νέος μονάρχης.  Είναι επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ, η οποία διαθέτει μερίδια στα Harrods, την Barclays Bank και τα Sainsbury's.

 

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ Β' ΤΟΥ ΜΟΝΑΚΟ – $1 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Γεννημένος ως Αλβέρτος Αλέξανδρος Λουί Πιερ Γκριμάλντι, ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β', σημερινός μονάρχης του Μονακό, είναι γιος του Ρενιέ του Γ' και της Γκρέις Κέλι. Εχει στην κατοχή του σημαντική ακίνητη περιουσία τόσο στο Μονακό όσο και τη Γαλλία- ανάμεσά τους και το ακίνητο στο οποίο βρίσκεται το γνωστό καζίνο του Μονακό.

 

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΣΑΧ ΚΑΡΙΜ ΑΛ ΧΟΥΣΕΙΝ ΑΓΑ ΧΑΝ Δ' – $800 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Ο πρίγκιπας, ο οποίος είναι ο νυν 49ος Ιμάμης των Νιζαριτών Ισμαηλιτών- σέκτας του σιιτικού Ισλάμ- θεωρείται ως απευθείας απόγονος του προφήτη Μωάμεθ.

 

ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΠΙΝ ΣΑΙΝΤ, ΟΜΑΝ – $700 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

 

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ Β',  – $520.5 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Σύμφωνα με την λίστα των Sunday Times, η Βασίλισσα της Αγγλίας ήρθε στην 302η θέση με προσωπική περιουσία μόλις....340 εκατομμυρίων στερλινών  ($520.5 εκ. δολαρίων). Η Αυτής Μεγαλειότης λαμβάνει από την βρετανική κυβέρνηση ετήσιο μισθό ύψους 12,9 εκ. δολαρίων, ενώ στα περιουσιακά της στοιχεία συγκαταλέγονται επενδύσεις, ακίνητα και έργα τέχνης. 

Ο σουλτάνος Καμπούς Μπιν Σαϊντ ανήλθε στον θρόνο  το 1970.  Ο σουλτάνος όχι μόνο άλλαξε το όνομα του κράτους του, αλλά εγκαθίδρυσε επίσης και το πολίτευμα της απόλυτης μοναρχίας. Φανατικός λάτρης της κλασσικής μουσικής, έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης από το Εθνικό Συμβούλιο Αμερικανο-αραβικών σχέσεων, το 1998. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ