Good Νews: Στην ελληνική ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση», το φετινό βραβείο «Βορρά-Νότου» του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στην πρόεδρο της μη κυβερνητικής οργάνωσης «ΜΕΤΑδραση» Λώρα Παππά, απονέμεται το διεθνές βραβείο «Βορρά-Νότου» του Συμβουλίου της Ευρώπης για το έτος 2015. 

Με το συγκεκριμένο βραβείο, επιβραβεύεται κάθε χρόνο το έργο που εκτελείται για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των αξιών του Συμβουλίου και της αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών του Βορρά και του Νότου. 

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική υποψηφιότητα επικρατεί για το βραβείο, παρά την από εικοσαετίας συνεχή συμμετοχή της Ελλάδας στο Κέντρο Βορρά-Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Σημειώνεται πως η «ΜΕΤΑδραση» κέρδισε το βραβείο ύστερα από τρεις γύρους επιλογής υποψηφίων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ηθοποιός Ατζελίνα Τζολί, που εκπροσωπούσε τα Ηνωμένα Έθνη.

Το βραβείο στην κα Παππά θα απονείμει ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, στο πορτογαλικό Κοινοβούλιο την Πέμπτη το πρωί. Παρών στη βράβευση θα είναι και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Φέρρο Ροντρίγκεζ. 

 

Στην ομιλία της, η κα Παππά θα αναφερθεί μεταξύ άλλων, στη δύναμη της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, αλλά και στην πρόκληση του «να μπούμε στη θέση του άλλου», ακόμα και όταν οι συνθήκες και για εμάς τους ίδιους είναι πολύ δύσκολες. 

Θα προβάλει, επίσης, την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβλήθηκε από χιλιάδες Έλληνες για την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, και θα τονίσει τη σημασία της αλληλεγγύης, όχι μόνο προς τους πρόσφυγες, αλλά και ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.

«Η ευημερία μας εξαρτάται από την ευημερία των άλλων και έχουμε κοινή ευθύνη σε αυτό τον κόσμο» αναφέρεται στην ομιλία της προέδρου της ΜΕΤΑδρασης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ