10 Tips για ένα καλύτερο καλοκαίρι: Πρακτικά, χρήσιμα και δροσερά!

Σκοπός του φετινού καλοκαιριού πρέπει να είναι η χαλάρωση, η ξεκούραση και οι όμορφες και ανεκτίμητες στιγμές που θα περάσετε μαζί με φίλους, την οικογένειά σας, αλλά και μόνοι σας.

Αν θέλετε, λοιπόν, να πετύχετε αυτόν το στόχο και να περάσετε ξέγνοιαστα, αποφεύγοντας οτιδήποτε δυσάρεστο που μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση, ακολουθήστε τις παρακάτω 10 συμβουλές και ιδέες και δείτε το καλοκαίρι σας να γίνεται υπέροχο!

Χρησιμοποιήστε χάρτινες βάσεις γλυκών για να καλύψετε το στόμιο του ποτηριού σας, ακόμα κι όταν πίνετε με καλαμάκι, εμποδίζοντας έτσι τα έντομα να κάνουν βουτιά στο ποτό σας.

Μετατρέψτε ένα πλαστικό μπολ και ένα κυλινδρικό, μακρόστενο σωσίβιο σε μια πλωτή κατασκευή για να έχετε, ακόμα κι όταν κολυμπάτε, δίπλα σας όσα χρειάζεστε.

Διατηρήστε οργανωμένα και με ασφάλεια τα προσωπικά σας αντικείμενα στην παραλία ή την πισίνα χρησιμοποιώντας πετσέτα θαλάσσης με τσέπες. Αν θέλετε να αποφύγετε να αγοράσετε καινούρια πετσέτα, μετατρέψτε την πετσέτα που έχετε ήδη με τον εξής τρόπο. Τυλίξτε  περίπου 15 εκατοστά τη μια άκρη της πετσέτας σας και ράψτε την κάθετα ανά διαστήματα, τα οποία θα εξαρτώνται από τον αριθμό και το μέγεθος που θέλετε να έχει κάθε τσέπη.

 

Αν κάθε φορά που «απολαμβάνετε» ένα παγωτό ξυλάκι, αγχώνεστε μήπως λιώσει και φοβάστε μήπως λερωθείτε, πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε από το ξυλάκι μια χάρτινη βάση γλυκού. Τα κομμάτια παγωτού που σπάνε ή ρέουν θα παραμένουν στη βάση και εσείς θα μπορείτε όντως να απολαύσετε το παγωτό σας.

Όσο κι αν το θέλετε, δεν μπορείτε να γλιτώσετε από τις ακτίνες του ήλιου. Αν πάλι, το επιδιώκετε και κάθεστε με τις ώρες ξαπλωμένοι κάνοντας ηλιοθεραπεία, χωρίς να ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό σας, δεν θα γλιτώσετε το δυσάρεστο ξεφλούδισμα, πόνο ή και έγκαυμα από τον ήλιο. Σε αυτή την περίπτωση, θα ανατρέξετε στην κατάψυξη σας, όπου θα έχετε ήδη καταψύξει σε μια παγοθήκη τζελ αλόης. Η αλόη έχει τις φαρμακευτικές ιδιότητες που χρειάζεστε.

Διατηρήστε τα τρόφιμα σας ή τα αναψυκτικά σας παγωμένα χωρίς να χρησιμοποιήσετε παγάκια. Γεμίστε μπαλόνια με νερό, βάλτε τα στην κατάψυξη και έτοιμα. Προσθέτουν, επίσης, μια πιο ευχάριστη, πολύχρωμη και παιχνιδιάρικη διάθεση στο μικρό σας ψυγείο. Κι αν χρειαστεί, εκσφενδονίζετε και κανένα. Κατά λάθος, πάντα!

Όποιος δεν παραδέχεται ότι το να σερβίρεις μπάλες παγωτού, είναι δύσκολο και κουραστικό, μάλλον δεν μας λέει αλήθεια. Συν ότι τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να υπολογίσετε τη σωστή ποσότητα για μια δίκαιη μοιρασιά. Γι' αυτό αντί να βάζετε σε μπάλες το παγωτό μπορείτε να το σερβίρετε σε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια, κόβοντας τα με το μαχαίρι.

 

Είστε στην παραλία ή την πισίνα και τρέμετε για κάθε σταγονίτσα που πλησιάζει απειλητικά το κινητό σας; Δεν χρειάζεται πια να ανησυχείτε. Βάλτε το κινητό σας σε μια πλαστική σακούλα που σφραγίζει και μείνετε ήρεμοι πως δε θα πάθει τίποτα, ακόμα κι αν το βουτήξετε μέσα στο νερό. Και το καλύτερο όλων, είναι ότι λειτουργεί κανονικά, όταν το αγγίζετε, ακόμα και μέσα στην πλαστική σακούλα.

Διώξτε την άμμο που κολλάει στο σώμα σας, ρίχνοντας λίγο ταλκ. Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα και εύκολα θα εξαφανιστεί η άμμος και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ρίξετε νερό.

Αν και οι άντρες συνήθως γεμίζουν τις τσέπες του μαγιό τους με προσωπικά αντικείμενα με κίνδυνο να ξεχάσουν κάτι και να το χάσουν μέσα στο νερό, μπορεί να τύχει και στις γυναίκες να χάσουν τα κλειδιά τους μέσα στη θάλασσα. Το βάρος του κλειδιού θα το οδηγήσει στον βυθό κάνοντας σχεδόν ακατόρθωτη την ανεύρεσή του. Και επειδή, όλοι θα θέλετε να γυρίσετε κάποια στιγμή στο αμάξι ή στο σπίτι σας και θα χρειαστείτε τα κλειδιά σας γι' αυτό, μπορείτε να περάσετε έναν φελλό σαν μπρελόκ γύρω από τα κλειδιά σας για να μην τα χάσετε ποτέ μέσα στο νερό, αφού θα επιπλέουν.

ΠΗΓΗ: spirossoulis.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ