Financial Times: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάμερον και γέλασε το χειλάκι των 27;

Αίσθηση προκάλεσε ο σύντομος διάλογος που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το Βρετανό - υπό παραίτηση - ομόλογό του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, το κλίμα χαλάρωσε από τα λόγια του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός που αναστάτωσε μια σύνοδο κορυφής της ΕΕ με απειλές για ένα δημοψήφισμα. 

«Τέτοιες ψηφοφορίες δεν είναι δύσκολες» φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε να αναλύει την άποψή του επισημαίνοντας ότι υπάρχουν μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα και απλώς χρειάζεται να είσαι προετοιμασμένος και για τα δύο σενάρια. Για το λόγο αυτό, ότι δηλαδή το δημοψήφισμα θα έβγαζε είτε «Brexit» ή «Bremain» ο κ. Τσίπρας είπε ότι εξεπλάγη από την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και τότε, σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, οι ηγέτες που βρίσκονταν στο δωμάτιο ξέσπασαν στα γέλια. 

 

Ο λόγος που οι Ευρωπαίοι ξεκαρδίστηκαν με όσα είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προφανής. Αντελήφθησαν ως καλό χιούμορ την άποψη του κ. Τσίπρα με την οποία απογυμνώθηκαν οι ικανότητες του κ. Κάμερον για τον χειρισμό της κρίσης που προκλήθηκε από το Brexit...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ