Ο Αλέξης Τσίπρας στο Πεκίνο: Ο νέος "δρόμος του μεταξιού" θα πρέπει να περνά και από την Ελλάδα

Αισιόδοξος για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας εμφανίστηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο.

«Τα κινέζικα ιδεογράμματα αποδίδουν την λέξη 'κρίση" με τις έννοιες του "κινδύνου" και της "ευκαιρίας"», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος σε Έλληνες επιχειρηματίες που ακολουθούν την ελληνική αποστολή στο Πεκίνο. «Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «ξεπέρασε την πρώτη έννοια και εργάζεται για την δεύτερη».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλυσε τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας κατά τη διάρκεια δείπνου που τους παρέθεσε χθες το βράδυ, λίγο μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2.

Ο κ.Τσίπρας παρομοίασε το κλείσιμο της συμφωνίας με την Cosco για τον ΟΛΠ ως «το κεφάλι του δράκου» που, πλέον, επιτρέπει στις δύο πλευρές να «χτίσουν» και τον υπόλοιπο σώμα.

 Όπως άλλωστε ανέφερε και στο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια θέση που ευνοεί την στρατηγική της Κίνας «Μία Ζώνη - Ενας δρόμος», η οποία αποτελεί τη συνέχεια του περίφημου «δρόμου του μεταξιού», επισημαίνοντας πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να αποτελέσουν το νέο «μετάξι» του σύγχρονου εμπορίου.

Σήμερα ο κ.Τσίπρας θα επισκεφθεί το τεχνολογικό πάρκο της HUAWEI στο Πεκίνο όπου θα έχει συζητήσεις με την διοίκησή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ