Σόιμπλε: Tο Brexit ακυρώνεται με απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων & της Κυβέρνησης

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στη Βρετανία για το Brexit δεν θα είναι εύκολες, προειδοποιεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

«Στη βρετανική κυβέρνηση και τη Βουλή των Κοινοτήτων επαφίεται η απόφαση περί ακύρωσης του Brexit», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στην εφημερίδα Welt am Sonntag .

Αναφερόμενος στην δήλωση που είχε κάνει πριν από το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι «μέσα σημαίνει μέσα, έξω σημαίνει έξω», ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε πως χρησιμοποίησε αυτή τη διατύπωση διότι του το είχε ζητήσει ο Βρετανός ομόλογός του Τζορτζ Όζμπορν, για να ενισχυθεί η εκστρατεία υπέρ της παραμονής και για να φανεί ότι το Brexit θα ήταν αμετάκλητο.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι τα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  πρέπει να υιοθετήσουν προσέγγιση «διακυβερνητικής συνεργασίας» για την αντιμετώπιση προβλημάτων και ότι αυτή τη στιγμή απαιτείται πραγματισμός.

«Εάν η Κομισιόν δεν εμπλέκεται, πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να επιλύουμε τα προβλήματα με συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «αυτή η διακυβερνητική προσέγγιση αποδείχθηκε επιτυχής κατά τη διάρκεια της κρίσης της Ευρωζώνης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ