Οι "ασκητικές" νύχτες του Μπ. Ομπάμα: Κοιμάται μόλις 5 ώρες, διαβάζει επιστολές & τρώει αλατισμένα αμύγδαλα!

Λιτό, σχεδόν "ασκητικό",  είναι το πρόγραμμα που ακολουθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα τα βράδυα.,

Ο Ομπάμα, που του αρέσει να αυτοαποκαλείται «νυχτερινός τύπος», αγαπά τις πολύτιμες 4 με 5 ώρες που έχει για τον εαυτό του είτε βρίσκεται στο Λευκό Οίκο είτε όχι.

«Ο καθένας χρειάζεται λίγο χρόνο για να συγκεντρώσει τις σκέψεις του» δήλωσε ο Ραμ Εμανουέλ, επικεφαλής του προσωπικού του Ομπάμα στην εφημερίδα New York Times. «Δεν μπορεί να ξεκλέψει μισή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι πολλά αυτά που συμβαίνουν. Αυτές λοιπόν είναι οι μοναδικές ώρες που μπορεί να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του».

Σύμφωνα με την New York Times, που δημοσιεύει λεπτομέρειες από την ρουτίνα του Προέδρου, ο Μπαράκ Ομπάμα πάντα βρίσκει χρόνο να δειπνήσει με την οικογένειά του, διαβάζει καθημερινά 10 γράμματα που έχουν σταλεί από απλούς Αμερικανούς πολίτες, επιμένει να μελετά όλα τα έγγραφα που του παραδίδονται στη διάρκεια της ημέρας και αν βρει χρόνο, παίζει «Words With Friends» ένα διαδικτυακό παιχνίδι όπως το Scrabble.

Όλα αυτά καθισμένος σε μια δερμάτινη περιστρεφόμενη καρέκλα στο «Treaty Room» του Λευκού Οίκου, που έχει πάρει το όνομά του από τα πολλά ιστορικά έγγραφα που έχουν υπογραφεί σε αυτό, με ανοιχτή την τηλεόραση σε ένα αθλητικό κανάλι, αλλά στο αθόρυβο.

Αν αυτό είναι αλήθεια, το ασκητικό πρόγραμμα του Ομπάμα είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο των τελευταίων προκατόχων του. Ο Τζορτζ Μπους καυχιόταν πως πήγαινε πάντα για ύπνο στις 22.00 μετά από ένα εξαντλητικό πρόγραμμα.

Ο Μπιλ Κλίντον από την άλλη, ήταν κι αυτός νυχτερινός τύπος. Αλλά περνούσε τα βράδια του είτε παραγγέλνοντας πίτσες, είτε τηλεφωνόντας σε πολιτικούς ηγέτες τόσο των ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο. Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι βοηθοί του Κλίντον συχνά έπρεπε να παίρνουν το αρχείο καταγραφής κλήσεων από τον Λευκό Οίκο, την επόμενη ημέρα, για να εξακριβώνουν με ποιους είχε μιλήσει ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τίποτε όμως από αυτά δεν συμβαίνει με τον Ομπάμα, που ενημερώνει με email το προσωπικό του για το αν έχει μελετήσει κάποιο έγγραφο που ήθελαν να διαβάσει, ή που περνά ώρες για να ξαναγράψει μία ομιλία του.

Κι όλα αυτά χωρίς να έχει ανάγκη από καφέ ή κάποιο αναψυκτικό. Τα περισσότερα βράδια ο Ομπάμα κάθεται μόνος του με ένα μπουκάλι νερό, υποστηρίζει το άρθρο.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κοιμάτε μόλις 5 ώρες ενώ του αρέσει να "τσιμπά" μερικά αλατισμένα αμύγδαλα. «Η Μισέλ κι εγώ πάντα αστειευόμαστε: Όχι έξι, όχι οχτώ. Πάντα εφτά αμύγδαλα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ