Story of the day: Το ζευγάρι με τα δυο αυτιστικά παιδιά που κέρδισαν διανυκτέρευση στον Πύργο του Άιφελ

Μπορεί ο Πύργος του Άιφελ να αποτελεί πόλο έλξης για κάθε τουρίστα που επισκέπτεται το Παρίσι, ωστόσο μία οικογένεια από τη Βρετανία είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πώς είναι να διανυκτερεύει κανείς στο δημοφιλές αξιοθέατο της «Πόλης του Φωτός».

Η Μισέλ Στίβενσον, ο σύζυγός της και τα δύο τους παιδιά, τα οποία πάσχουν από αναπτυξιακές διαταραχές, συμμετείχαν σε διαγωνισμό της ιστοσελίδας ενοικίασης τουριστικών καταλυμάτων «HomeAway», με το βραβείο -για τέσσερις νικητές- να περιλαμβάνει μία βραδιά σε διαμέρισμα, στον πρώτο όροφο του παριζιάνικου μνημείου.


Παράλληλα, ειδικά για την οικογένεια των Βρετανών, διοργανώθηκε μία ξενάγηση σε μέρη του Πύργου του Άιφελ, στα οποία δεν έχει πρόσβαση το κοινό.

Μιλώντας στο Reuters, η κ. Στίβενσον τόνισε ότι τα αυτιστικά παιδιά της είναι γοητευμένα τόσο από το τουριστικό αξιοθέατο, όσο και από τα φώτα που κάνουν τη νύχτα ημέρα, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τον Πύργο του Άιφελ κάθε χρόνο, ενώ μόλις το 15% από αυτούς είναι Γάλλοι πολίτες.

Το δημοφιλές αξιοθέατο κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και με ύψος 324 μέτρων, αποτελούσε το υψηλότερο κτήριο του κόσμου, μέχρι το 1930.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ