Αυτά είναι τα νέα και ωραιότερα καλοκαιρινά μπαράκια στην Αθήνα

Λίγα και καλά είναι τα νέα από το μέτωπο των νυχτερινών αφίξεων στην καλοκαιρινή Αθήνα.

 Τα κοκτέιλ έχουν, βέβαια, την τιμητική τους, το βιομηχανικό design έχει αρχίσει επιτέλους να αραιώνει ως τάση, και η Παραλιακή έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα άφιξη, ιδανική για ποτάκια με μαγιό και βουτιές στο φεγγαρόφωτο. Αυτά είναι τα νέα, εν ολίγοις. Για λεπτομέρειες, συνεχίστε να διαβάζετε.

 

της Ηρώς Κουνάδη

Zambri

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, τηλ. 210 6230063

 

Σε ένα παλιό κηφισιώτικο αρχοντικό, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν, και τη σούπερ δροσερή βεράντα του να στολίζεται με λουλούδια και vintage φωτιστικά, το Zambri μας πρωτοσυστήθηκε πριν από ένα μήνα και κάτι. Μας σερβίρει από το πρωί εξαιρετικό καφέ από το Περού, και το βράδυ το γυρνά –εννοείται– στα κοκτέιλ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ομώνυμο Zambri, ένα blend από ρούμι με ανανά, γκρέιπφρουτ, λάιμ και bitters. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9€.

Rubirosa

Λεωφ. Ποσειδώνος 83, Άλιμος, τηλ.: 210 9855848

Η νέα άφιξη της Παραλιακής άνοιξε τις πόρτες της στις αρχές Μαΐου, άπλωσε τραπεζάκια και ξαπλώστρες στην αμμουδιά του Αλίμου και μας περιμένει από το πρωί για βουτιές και καφεδάκια, μεσογειακές νοστιμιές αργότερα, και φανταστικά κοκτέιλ διά χειρός του Άρη Χατζηαντωνίου, του ενός και μοναδικού Momix –πράγμα που σημαίνει πως θα ξεχάσετε ό,τι ξέρατε για τα κοκτέιλ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9€. 

Paleo

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, τηλ.: 210 4125204

 

Μια από τις παλιές γιγάντιες αποθήκες του λιμανιού στην περιοχή που οι Πειραιώτες αποκαλούν Ρετσίνα στεγάζει το ολοκαίνουριο και σούπερ ατμοσφαιρικό wine bar του Πειραιά, διά χειρός του σομελιέ Γιάννη Καϋμενάκη. Εδώ δοκιμάζουμε κυρίως και πρωτίστως κρασιά του ευρωπαϊκού νότου (από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Νότια Γαλλία) σε ποτήρι ή μπουκάλι, και τα συνοδεύουμε με νόστιμα τσιμπολογήματα εμπνευσμένα από τις κουζίνες των ίδιων χωρών, είτε στο γοητευτικότατο εσωτερικό είτε στα τραπεζάκια που απλώνονται έξω. Για ένα χορταστικό τσιμπολόγημα μετά των απαραίτητων κρασιών, θα υπολογίσετε περί τα 20€ το άτομο.

Odori

Σκουλενίου 2, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ. 210 3314674

Η πρώτη βερμουτερία στην Αθήνα ήρθε και προσγειώθηκε πριν από ένα μήνα στο κέντρο, για να ταράξει τα νερά του. Με την υπογραφή της ομάδας του χαλανδριώτικου Theory, το Odori βγάζει τραπεζάκια έξω, και φτιάχνει σκηνικό που θυμίζει βοτανικό κήπο –ιδανικό καλοκαιρινό setting για να απολαύσουμε τα πολύ ιδιαίτερα κοκτέιλ του, τα οποία «παίζουν» με διαφορετικά βερμούτ και επιλεγμένα ελληνικά spirits. Για όσους επιθυμούν την ασφάλεια, οι 8 signature επιλογές βασισμένες σε ισάριθμα βότανα που αρωματίζουν το βερμούτ είναι ό,τι πρέπει. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα cocktails ξεκινούν από 7€ και φτάνουν τα 15€.

Και ακόμα (δεν τα επισκεφθήκατε;)

 

Η ταράτσα του Ziller’s (που προφέρεται Τσίλλερς, από το όνομα του αρχιτέκτονα της καρδιάς μας) κοιτά στα μάτια την Ακρόπολη πάνω από την Πλατεία της ολόφρεσκιας Μητρόπολης-χωρίς-τις-σκαλωσιές, και φτιάχνει σούπερ κοκτέιλ (στα 8-9€), όπως έχουμε πει αναλυτικότερα εδώ. 

Το Otto απλώνει τραπεζάκια στον δροσερό πεζόδρομο της Καλαμιώτου, έξω από το κουκλίστικο νεοκλασικό όπου κάποτε ξεκαλοκαίριαζε ο βασιλιάς Όθωνας, και φτιάχνει επίσης ωραιότατα κοκτέιλ (στα 9-10€) με ονόματα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία, όπως η Ωραία Ελένη με τζιν, ροζ γκρέιπφρουτ, κόκκινο γλυκό βερμούτ και λικέρ παπαρούνας, ή ο Οδυσσέας, με μαστίχα αρωματισμένη με λεμονόχορτο, πεπόνι και γάλα καρύδας.

 

Το Giraffe εμπλουτίζει λίγο ακόμα την σχεδόν-πιάτσα της Πραξιτέλους απλώνοντας τραπεζάκια και έξω, και σερβίροντας 130 διαφορετικές ετικέτες ποτών, αλλά και φανταστικά κοκτέιλ (στα 9€) σαν το Marine Pleasure με μαστίχα Χίου, ροδίτικη ρετσίνα, ιταλική γκράπα, φυσικό άρωμα σταφύλι, και σιρόπι μάραθου και θάλασσας.

 

Το γλυκύτατο Ζάχαρη κι Αλάτι έγινε wine bar, μετακόμισε από τα Εξάρχεια στο Κολωνάκι, σε ένα υπέροχο νεοκλασικό με δροσερή αυλίτσα και σερβίρει μεγάλη ποικιλία κρασιών (και) σε ποτήρι (από 5€) συνοδεία ωραίων jazz και oldies μουσικών.

 

ΠΗΓΗ: in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ