Ραβάνης: 15.409 επιχειρήσεις έκλεισαν μόνο το α’ εξάμηνο του 2016

«Η παύση της δραστηριότητας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων συμπαρασύρει μοιραία και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν ως προμηθευτές τους», αναφέρει σε σημερινή δήλωση ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Παύλος Ραβάνης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει ο κ. Ραβάνης, στο πρώτο εξάμηνο του έτους, έκλεισαν 15.409 επιχειρήσεις, ενώ μειωμένος κατά 3.000 ήταν και ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν κατά το ίδιο διάστημα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

 

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης οδήγησε αναμφισβήτητα στη δημιουργία κλίματος ευφορίας και αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα» επισημαίνει ο κ. Ραβάνης και προσθέτει: «Ωστόσο, αυτό είναι αδύνατο να επιτευχθεί, εάν δεν ληφθούν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για τη δημιουργία σταθερού οικονομικο-φορολογικού περιβάλλοντος.

 

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να σταματήσει τις υποσχέσεις και τη διαρκή δημιουργία ψευδο-κλίματος επενδυτικής ευφορίας, ο δρόμος για την ανάκαμψη, όπως όλα δείχνουν, είναι μακρύς και δύσβατος. Με δυσκολία κάποιος επιχειρηματίας που διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια προχωράει στην επένδυσή του, ακόμη και εντός της επιχείρησής του. Οι ουτοπικές κινήσεις πρέπει να σταματήσουν, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο πολύτιμου χρόνου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ