‘’Πειραγμένες ‘’ μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα από γλυκές πιπεριές μαγειρεύει σήμερα ο chef Γιάννης Λουκάκος

Οι αγαπημένες μας χοιρινές μπριζόλες σε μια εύκολη, γρήγορη & γλυκιά παραλαγή

ΥΛΙΚΑ

    Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα:

    600 γρ. χοιρινές μπριζόλες, κόντρα ( 2 τεμ.)
    300 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτά μπαστούνια
    100 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
    10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
    3 Σκόρδο, σκελίδες
    20 γρ. ζάχαρη
    60 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
    10 γρ. κάππαρη
    10 γρ. αγγούρι τουρσί
    βούτυρο
    ελαιόλαδο
    βασιλικός, φύλλα
    αλάτι

Ευχαριστούμε πολύ τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannisloucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Για τις μπριζόλες και το σερβίρισμα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες, γυρνώντας πλευρά συχνά, μέχρι να μαγειρευτούν, για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές.  Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα δύο είδη του κρεμμυδιού και το σκόρδο. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το ξύδι και συνεχίζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βασιλικό, το βούτυρο, την κάππαρη, το αγγούρι τουρσί  και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε μαζί με τις πιπεριές.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ