To eirinika αγαπάει το βιβλίο: Κερδίστε το «Όνειρα γλυκά» του Μάσσιμο Γκραμελλίνι

Διεκδικήστε δύο αντίτυπα του βιβλίου «Όνειρα γλυκά» του Μάσσιμο Γκραμελλίνι, προσφορά των εκδόσεων Πατάκη. Για να πάρετε μέρος στείλτε mail με τα πλήρη στοιχεία σας (Όνομα, διεύθυνση, ΤΚ, τηλέφωνο) και την ένδειξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση eirinika.contest@gmail.com.

 

«Προτιμάμε να την αγνοούμε την αλήθεια, για να μην υποφέρουμε, για να μη γιατρευόμαστε. Γιατί διαφορετικά θα γίνουμε αυτό που φοβόμαστε: ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΙ»

 

Το Όνειρα γλυκά είναι η ιστορία ενός μυστικού κρυμμένου μέσα σ’ έναν φάκελο για σαράντα χρόνια. Είναι, επίσης, η ιστορία ενός παιδιού (και στη συνέχεια ενός ενήλικα), που αντιμετωπίζει τον μέγιστο πόνο, την απώλεια της μητέρας του, και το πιο ύπουλο τέρας: τον φόβο της ζωής...

 

Είναι ένα βιβλίοαφιερωμένο σε όσους στη ζωή έχουν χάσει κάτι σημαντικό: έναν έρωτα, μια δουλειά, έναν θησαυρό. Και, αρνούμενοι να αποδεχτούν την πραγματικότητα, καταλήγουν να χάνουν τον εαυτό τους. Όπως ο ήρωας αυτού του μυθιστορήματος.

 

Που περπατά στις μύτες των ποδιών του με σκυμμένο το κεφάλι, γιατί ο ουρανός τον τρομάζει όσο και η γη. Το Όνειρα γλυκά είναι πάνω απ’ όλα ένα βιβλίο για την αλήθεια και τον φόβο να τη μάθουμε. Μιααδιάκοπη μάχη ενάντια στη μοναξιά, την ανεπάρκεια και το αίσθημα εγκατάλειψης, γραμμένη με πάθοςκαι λεπτό αυτοσαρκασμό.

 

Ο πολυβασανισμένος στόχος θα είναι η κατάκτηση της αγάπης και μιας ζωής πλήρους και αυθεντικής, με τα πόδια στη γη και τα μάτια ελεύθερα στραμμένα στον ουρανό...

Το βιβλίο που έκανε όλους τους Ιταλούς να ονειρεύονται...

 

Ο ΜΑΣΣΙΜΟ ΓΚΡΑΜΕΛΛΙΝΙ γεννήθηκε το 1960 στο Τορίνο. Είναι δημοσιογράφος και αναπληρωτής διευθυντής της εφημερίδας La Stampa. Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημά του Όνειρα γλυκά (Fai bei sogni) πρωτοκυκλοφόρησε το 2012 με τεράστια επιτυχία και μεταφράζεται σε περισσότερες από 30 γλώσσες, ενώ απέσπασε το βραβείο Elsa Morante.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ