Ταινίες εβδομάδας: Τομ Χανκς, Μάργκοτ Ρόμπι, Κρίστοφ Βαλτς στην μεγάλη οθόνη

Δυνατές πρεμιέρες που δεν πρέπει να χάσετε!

Ο θρύλος του Ταρζάν / The Legend of Tarzan

Του Ντέιβιντ Γιέιτς. Με τους Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Μάργκοτ Ρόμπι, Κρίστοφ Βαλτς, Σάμιουελ Τζάκσον.
Περιπέτεια, 2016, ΗΠΑ, 106’. 

 Εγώ... Τζέιν, εσύ Τζέιν. Η δυναμική, αφοπλιστική Μάργκοτ Ρόμπι είναι η πραγματική πρωταγωνίστρια του «Θρύλου του Ταρζάν» όσο κι αν πασχίζει ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ να δαμάσει την αγγλική προφορά και να μαστιγώσει τους θωρακικούς του. Δεν είναι μόνο το σενάριο που καταδικάζει την ιστορία (κι ας μας κάνει τη χάρη να μην κουράσει στην επανάληψη τον παλιό, γνωστό θρύλο του Ταρζάν), αλλά το CGI δεν ενσωματώνεται ποτέ οργανικά με τη δράση, γι’ αυτό και ποτέ η ταινία δεν αποκτά συνοχή - όπως και ρυθμό. 

 

 

Η ομορφότερη εποχή / La belle saison 

Της Κατρίν Κορσινί. 
Με τους Σεσίλ ντε Φρανς, Ιζιά Χιγκελέν.
Δραματική, 2015, Γαλλία/Βέλγιο, 105’. 

 Αν όχι η ομορφότερη, σίγουρα μία από τις πιο όμορφες κινηματογραφικές ιστορίες αγάπης είναι εκείνη της Ντελφίν και της Καρόλ, οι οποίες συναντιούνται τυχαία και ερωτεύονται στο Παρίσι του 1971. Τρυφερό αλλά ειλικρινές, σκληρό αλλά και γεμάτο ελπίδα, το έργο της Κατρίν Κορσινί αποτυπώνει υπέροχα τόσο τον παλμό της εποχής και την ορμή του φεμινιστικού κινήματος όσο (και κυρίως) και το πάθος των δύο γυναικών. Η σκηνή με τις δυο τους γυμνές στο λιβάδι με το «In the Grace of your Love» των Rapture να τις συνοδεύει είναι σκέτο καλοκαίρι.

 

 

 

Ενα ολόγραμμα για τον βασιλιά /A Hologram for the King 

Του Τομ Τίκβερ. 
Με τους Τομ Χανκς, Σαρίτα Τσουντχούρι.
Δραματική, 2016, 
Μ. Βρετανία/Γαλλία/Γερμανία/ΗΠΑ/Μεξικό, 108’. 

 Εχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από το ξεκίνημα της καριέρας του Τομ Τίκβερ με το «Τρέξε, Λόλα, τρέξε» έως σήμερα, και το «Ενα ολόγραμμα για το βασιλιά», δυστυχώς, δεν θα είναι η ταινία εκείνη που θα την κάνει να ξανανθήσει. Ενας χωρισμένος μεσήλικας πηγαίνει στη Σαουδική Αραβία για να πουλήσει ένα IT σύστημα στον βασιλιά, αλλά πρέπει πρώτα να τον συναντήσει, κάτι που αποδεικνύεται πιο δύσκολο απ’ ό,τι φανταζόταν. Είναι πολλά τα σημεία που σφίγγεσαι με τρόμο για το πού μπορεί να οδηγηθεί η κουβέντα, σαν μια ωρολογιακή βόμβα δυνητικών προσβολών και άγνοιας, που ευτυχώς δεν εκρήγνυται ποτέ. Ο Τίκβερ θέλει να χωρέσει πολλά στην ιστορία του, από τις πολιτισμικές διαφορές έως την ανάγκη για δεύτερες ευκαιρίες - όταν τελικά κατασταλάζει στο τελευταίο, είναι ήδη αργά.

 

 

 

 

Κάθαρση: Ετος εκλογών / The Purge: Election Year

Του Τζέιμς ΝτεΜόνακο. Με τους Φρανκ Γκρίλο, Ελίζαμπεθ Μίτσελ.
Θρίλερ, 2016, 
Γαλλία/ΗΠΑ, 105’. 

Τρίτη ταινία για την «Κάθαρση»: εδώ ο πρώην αστυνομικός Μπαρνς προσπαθεί με τη βοήθεια μιας γερουσιαστή να καταργήσει τη Νύχτα της έννομης παρανομίας. Πρώτα όμως πρέπει να επιζήσει.

 

 

 

Το μυστικό που έμεινε κρυμμένο / Boomerang

Του Φρανσουά Φαβρά. Με τους Λοράν Λαφίτ, Μελανί Λοράν.
Δραματική, 2015, Γαλλία, 101’.

Δραματική ταινία για δύο αδέλφια που επιστρέφουν στο νησί όπου μεγάλωσαν, για να βρεθούν αντιμέτωπα με καταπιεσμένες αναμνήσεις και ψέματα σχετικά με την εξαφάνιση της μητέρας τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ